Quantcast

A. Navalnas apie V. Putiną: karalius yra nuogas

Kolonijoje kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas vėl užsipuolė Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. „Nuogas karalius nori valdyti iki pabaigos, jis laikosi įsitvėręs valdžios“, – sakė opozicionierius apeliaciniame teismo procese, jį cituoja interneto stotis „Dožd“. Jei V. Putinas toliau vadovaus, prie jau „prarasto dešimtmečio prisidės pavogtas dešimtmetis“, – kalbėjo A. Navalnas.

Teismas, kaip ir tikėtasi, patvirtino vasario viduryje priimtą sprendimą dėl baudos A. Navalnui už karo veterano įžeidimą. 44-erių Kremliaus kritikas turi sumokėti 850 000 rublių (9 400 eurų) – tai yra vidutinė metinė alga Rusijoje. Jo advokatai paskelbė, kad kreipsis į Europos žmogaus teisių teismą.

A. Navalnas teismo posėdyje dalyvavo vaizdo ryšiu iš kolonijos – praėjus kelioms dienoms po to, kai, patartas gydytojų, nutraukė bado streiką. Vaizdo įraše A. Navalnas buvo sublogęs ir plikai skusta galva. Teismo salėje sėdėjo jo žmona Julija.

Sakydamas baigiamąjį žodį, A. Navalnas, kaip įprasta, buvo ironiškas ir, greičiausiai turėdamas omenyje pasaką „Nauji karaliaus drabužiai“, apie V. Putiną kalbėjo: „Mano mielas teisme, norėčiau pasakyti, kad jūsų karalius yra nuogas. Ir ne tik mažas berniukas rėkia, kad karalius yra nuogas“. Tokį rezultatą esą lėmė 20 visiškos nekompetencijos metų. „Karūną slysta nuo ausų. Per televiziją rodoma daugybė melo. Ir žinoma, yra milžiniški asmeniniai turtai“, – kalbėjo A. Navalnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

je

je portretas
karalius ir Afrikoj...karalius....o nusikaltelis ir kalejme ne aukso gabaliukas....

Kas per...

Kas per... portretas
...Navalnas, kiek teko girdėti, pasisakė už Krymo aneksiją-dabar, visi kažkodėl, tai pamiršo. Panašiai kai mūsų AMB trispalves išvadino skudurais

NaVelnias

NaVelnias portretas
vis nerimsta
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių