Quantcast

Nauru per „rekordinę pasaulyje“ kampaniją paskiepijo visus suaugusius valstybės gyventojus

Mažytė Ramiojo vandenyno regiono valstybė Nauru pasidžiaugė pasiekusi vakcinavimo nuo COVID-19 „pasaulio rekordą“ ir viena skiepų doze paskiepijusi visus savo suaugusius gyventojus.

Atoki salų valstybė – viena iš nedaugelio pasaulio vietų, kurių nepasiekė pandemija – paskelbė, kad keturias savaites trukusi vakcinavimo kampanija pranoko lūkesčius.

Šalis pranešė, kad pirmąją skiepų dozę čia gavo 7 392 žmonės. Tai reiškia 108 proc. visų suaugusių Nauru gyventojų, nes skaičius apima ir šalyje esančius užsieniečius.

„Nacionalinė kovos su koronavirusu darbo grupė nepaprastai patenkinta šiuo pasaulio rekordu ir dėkoja visiems Nauru esantiems žmonėms, suvaidinusiems savo vaidmenį, kad Nauru išliktų be COVID-19 ir saugus“, – sakoma vyriausybės pareiškime.

Darbo grupės pirmininkas Kierenas Keke (Kierenas Kekė) sakė, kad Nauru pasisekė gauti pakankamai skiepų, bet pridūrė, kad nusiraminti negalima. Siekiant užkirsti kelią galimam viruso plitimui šalyje, tęsiamas testavimas.

„Su kiekvienu atvykstančiu keliautoju koronaviruso patekimo į Nauru rizika išlieka, o pastarojo meto įvykiai Papua Naujojoje Gvinėjoje, Fidžyje ir Indijoje parodė, kaip greitai padėtis gali pasikeisti“, – sakė K. Keke.

Nauru pagal pasaulinę programą COVAX, kuria siekiama paremti imunizavimą neturtingesnėse šalyse, gavo „AstraZeneca“ vakcinos dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kunigas

Kunigas portretas
IR taip išnyko dar viena gentis

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai papuasai, nušluostė nosį jankiams ir geiropiečiams .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių