Quantcast

Naujuoju Ukrainos parlamento pirmininku tapo R. Stefančukas

Ukrainos Aukščiausioji Rada pritarė Ruslano Stefančuko, iki šiol ėjusio parlamento pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigas, paskyrimui pirmininku.

Sprendimą per penktadienio plenarinį posėdį palaikė 261 deputatas.

Pirmuoju parlamento pirmininko pavaduotoju R. Stefančukas buvo išrinktas 2019 metų rugpjūčio 29 dieną.

Per prezidento rinkimų kampaniją 2019 metais R. Stefančukas kuravo ekspertų grupių darbą. Jis nuo 2019-ųjų yra prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas, buvo jo atstovas Aukščiausiojoje Radoje.

Ketvirtadienį Aukščiausioji Rada atšaukė iš pareigų ankstesnį parlamento pirmininką Dmytro Razumkovą, 2019 metais nuo gegužės iki lapkričio vadovavusį dabartinei valdančiajai partijai „Liaudies tarnas“. Jis buvo pirmasis partijos sąraše per tų metų pirmalaikius parlamento rinkimus, o parlamento pirmininko postą užėmė nuo 2019-ųjų rugpjūčio 29-osios.

Naujienų agentūros „Interfax“ šaltinis sakė, kad frakcija „Liaudies tarnas“ R. Stefančuką vertino kaip vienintelį kandidatą į parlamento pirmininkus D. Razumkovo nušalinimo atveju. Kaip kandidatas į parlamento pirmininko pirmuosius pavaduotojus minėtas frakcijos lyderio pirmasis pavaduotojas Oleksandras Kornijenka.

V. Zelenskis ketvirtadienį atleido R. Stefančuką nuo savo atstovo parlamente pareigų vykdymo.

Spalio 3 dieną spaudos konferencijoje valstybės vadovas sakė, kad partija „Liaudies tarnas“ turi „milijoną klausimų Aukščiausiosios Rados pirmininkui“. „Visi suprantame, kad šiandien jis nėra šios komandos narys ir... gana atvirai apie tai kalba“, – sakė valstybės vadovas.

Tuo pačiu galimą parlamento pirmininko nušalinimą jis pavadino frakcijos reikalu ir sakė, kad D. Razumkovas turėjo palaikyti partijos poziciją, taip pat ir dėl sankcijų Ukrainos prorusiškam parlamentarui Viktorui Medvedčukui ar kovos su oligarchais, bet „jis nuėjo kitu keliu“. Pasak V. Zelenskio, D. Razumkovas „jau laikosi skyrium nuo savo partijos narių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aišk.

Aišk. portretas
Kad jam krachas, nedaug liko.Nutukęs kaip paršas .

va taip

va taip portretas
Galų gale Zelenskis tapo absoliučiu Ukrainos valdovu ir diktatoriumi, - su kuo ir "sveikiname" jį.

Korniliukas

Korniliukas portretas
Nu i morda !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių