Quantcast

Naujosios Zelandijos premjerė: sienos nebus atidarytos, kol pasaulyje nebus suvaldyta pandemija

Naujosios Zelandijos sienos veikiausiai bus uždarytos didžiąją šių metų dalį, nes pasaulyje vis dar nėra suvaldyta koronaviruso pandemija, teigia šalies premjerė Jacinda Ardern, valstybėms visame pasaulyje skubant paskiepyti savo gyventojus.

J. Ardern tikino, kad savaitgalį Naujojoje Zelandijoje užregistruotas pirmasis vietinis COVID-19 atvejis per daugiau nei du mėnesius rodo pavojų, kurį pandemija vis dar kelia šaliai, giriamai dėl sėkmingos reakcijos į koronaviruso krizę.

J. Ardern patvirtino, kad jos vadovaujama Vyriausybė neatidarys valstybės sienų, kurios buvo uždarytos visiems, išskyrus sugrįžtančius šalies piliečius, kol pasaulyje vis dar nebus suvaldyta pandemija.

„Atsižvelgiant į rizikas mus supančiame pasaulyje ir neapibrėžtumą dėl vakcinacijos visame pasaulyje, galime tikėtis, kad mūsų sienos bus uždarytos didžiąją šių metų dalį“, – žurnalistams sakė J. Ardern.

Tiesa, Naujoji Zelandija sieks ir toliau įgyvendinti „kelionių burbulų“ politiką su Australija ir Ramiojo vandenyno valstybėmis, kurios taip pat sėkmingai suvaldė koronavirusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Manau, geras teisinis ieskinys pakeis juos nuomone ;)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių