Quantcast

Naujosios Zelandijos premjerė pasiūlė J. Bidenui pagalbą kovoje su COVID-19

Naujosios Zelandijos premjerė Jacinda Ardern pirmadienį sakė pasiūliusi JAV išrinktajam prezidentui Joe Bidenui pagalbą kovoje su COVID-19, rašo „Reuters“.

Pirmajame politikų pokalbyje po JAV prezidento rinkimų J. Ardern teigė pasiūliusi J. Bidenui prieigą prie aukščiausio rango Naujosios Zelandijos sveikatos pareigūnų.

„Pasiūliau jam ir jo komandai prieigą prie Naujosios Zelandijos sveikatos pareigūnų, kad šie pasidalintų savo patirtimi apie dalykus, kuriuos išmokome savo COVID-19 kelionėje“, – Velingtone reporteriams sakė J. Ardern.

Naujoji Zelandija yra giriama kaip viena valstybių, sėkmingiausiai suvaldžiusių COVID-19 protrūkį. Joje nuo pandemijos pradžios patvirtinta tik kiek daugiau kaip 2 tūkst. infekcijų ir 25 mirtys – tokia statistika buvo pasiekta griežtomis karantino priemonėmis.

Naujoji Zelandija COVID-19 iš visuomenės eliminavo du kartus, šalyje šiuo metu yra tik 58 aktyvūs ligos atvejai.

Tuo metu Jungtinėse Valstijose sekmadienį bendras infekcijos atvejų skaičius perkopė 12 mln.

COVID-19 epidemija JAV pasiglemžė daugiau kaip 225 tūkst. gyvybių – daugiau nei bet kurioje kitoje pasaulio valstybėje – o naujausias infekcijų šuolis šį mėnesį privertė daugiau kaip 20 valstijų įvesti naujų apribojimų infekcijų plitimo suvaldymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Kilnus žingsnis!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių