Quantcast

Naujoji Tokijo olimpiados vadovė žada atgauti pasitikėjimą po ginčo seksizmo klausimu

Naujoji 2020 metų Tokijo olimpinių žaidynių vadovė Seiko Hashimoto (Seiko Hašimoto) ketvirtadienį pažadėjo „atgauti pasitikėjimą“ olimpiados organizaciniu komitetu po pasipiktinimą sukėlusio ginčo seksizmo klausimu, liekant kiek daugiau nei penkiems mėnesiams iki dėl koronaviruso pandemijos atidėtų renginių pradžios.

Septyniose olimpiadose dalyvavusi S. Hashimoto buvo tik viena iš dviejų moterų Japonijos ministrų kabinete, kur ėjo olimpinių reikalų ministrės pareigas. Kad galėtų užimti naują svarbų postą, jai teko atsistatydinti iš ministrės posto.

Ji pakeitė 83 metų Yoshiro Mori (Joširą Morį), pasitraukusį iš pareigų dėl savo pareiškimo, kad moterys per daug kalba per susitikimus. Tie jo komentarai sukėlė pasipiktinimą tiek Japonijoje, tiek užsienyje.

„Esu tikra, kad žaidynės pritrauks daugiau dėmesio, susijusio su lyčių lygybe, ir šiuo atžvilgiu esu pasiryžusi atgauti pasitikėjimą visomis įmanomomis pastangomis“, – po paskyrimo pareiškė ji.

S. Hashimoto įsipareigojo padidinti moterų skaičių Tokijo olimpiados vykdomojoje valdyboje nuo maždaug 20 iki 40 proc., ragindama sugrįžti olimpinio deglo nešėjus ir savanorius, kurie atsisakė savo pareigų, reikšdami protestą prieš Y. Mori komentarus.

Iki ketvirtadienio 56-erių S. Hashimoto taip pat ėjo lyčių lygybės ir moterų įgalinimo ministrės pareigas.

„Pripažįstu, kad (Japonijos visuomenėje) vis dar dažnai ir sąmoningai vaidmenys skirstomi pagal lytį. Svarbu yra tai, kas gali būti padaryta, siekiant pokyčių per organizacinio komiteto reformas“, – pažymėjo buvusi atletė.

Pranešama, kad ji nenoromis sutiko imtis šio darbo. Be to, jos laukia sunki užduotis – įgyti visuomenės palankumą iki Olimpiados numatytos pradžios liepos 23 dieną.

S. Hashimoto pabrėžė, jog kovos su infekcija priemonės turėtų būti artėjančios olimpiados „pagrindinis prioritetas“, žadėdama „pasirūpinti, kad visuomenė tiek šalyje, tiek užsienyje pajustų, kad šios olimpinės žaidynės bus saugios“.

Ministras pirmininkas Yoshihide Suga (Jošihidė Suga) pareiškė, kad S. Hashimoto ilgametė patirtis dalyvaujant treko dviračių lenktynėse ir greitojo čiuožimo varžybose, kuriose ji 1992 metais laimėjo bronzą, pravers ruošiantis Olimpiadai.

„Ji įgijo patirties septynis kartus varžydamasi vasaros ir žiemos olimpinėse žaidynėse. Norėčiau, kad ji sunkiai dirbtų ir tvirtai įgyvendintų Tokijo 2020 metų olimpiados ir parolimpinių žaidynių filosofiją, pasitelkdama tą patirtį“, – pabrėžė vyriausybės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nordland

nordland portretas
neatgaus ji jokio pasitikejimo, nes gavo sias pareigas buten sito dirbtinio skandalo deka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių