Quantcast

Naujasis Meksikos prezidentas siūlo D. Trumpui sandorį dėl migracijos

Išrinktasis Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras pasiūlė JAV prezidentui Donaldui Trumpui sumažinti migraciją į JAV mainais už pagalbą iš Vašingtono.

„Aš pasiūliau susitarimą, kad per plėtros projektus Meksikoje atsirastų darbo vietų“, – po pokalbio telefonu su D. Trumpu pirmadienį tviteryje rašė A. M. L. Obradoras. Taip esą būtų sumažinta migracija ir padidintas saugumas.

Pusę valandos trukusį pokalbį naujasis Meksikos vadovas įvardijo kaip „pagarbų“. Pokalbį „nuostabiu“ pavadino ir D. Trumpas. Santykiai su A. M. L. Obradoru gali būti „labai geri“, – sakė jis reporteriams Baltuosiuose rūmuose. „Aš manau, kad jis mėgins padėti mums su siena“, – pridūrė D. Trumpas.

Buvęs Meksiko meras laimėjo sekmadienį vykusius prezidento rinkimus ir tapo pirmuoju kairės pakraipos Meksikos vadovu per pastaruosius dešimtmečius. Prie JAV vairo stojus D. Trumpui, Meksikos ir JAV santykiai labai pablogėjo: D. Trumpas ne kartą paniekinamai atsiliepė apie meksikiečius. Be to, jis nori pastatyti sieną tarp abiejų šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
„Aš pasiūliau susitarimą, kad per plėtros projektus Meksikoje atsirastų darbo vietų“ - tas tai TAIP, JEI tik tų pinigėlių 'nusipelnę' nepriglaustų (tas pats ir su Afrika)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių