Quantcast

Nauja kultūros komiteto vadovė: Rusiją gali išgelbėti tik Dievas arba Stalinas

  • Teksto dydis:

Rusijos žemųjų parlamento rūmų Kultūros komiteto pirmininke turi būti paskirta ultrakonservatyvi žurnalistė ir parlamentarė, kartą pasakiusi, kad Rusiją gali išgelbėti tik Dievas arba Stalinas, trečiadienį pranešė žiniasklaida.

Jelenos Jampolskajos paskyrimas į šį svarbų postą išprovokavo prieštaringą reakciją šalies menininkų bendruomenėje.

J. Jampolskają kandidatūrą iškėlė valdančioji partija „Vieningoji Rusija“, todėl beveik neabejotina, kad Valstybės Dūma jos paskyrimą patvirtins.

„Šiais laikais yra didžiulis noras „išeiti iš Stalino šešėlio“. (Tačiau) būtent šis žmogus buvo pasiųstas išsaugoti Rusijos pasaulio žemėlapyje“, – 2013 metais straipsnyje laikraščiui „Kultura“, kur vadovauja redaktorių tarybai, rašė J. Jampolskaja.

Viename ankstesniame straipsnyje ji rašė, kad „apsaugoti Rusiją nuo nugarmėjimo į bedugnę“ gali tik dvi jėgos,, ir „pirmoji jų vadinama Dievu, o antroji – Stalinu“.

„Kol turime laiko, rinkimės pirmąją galimybę“, – rašė J. Jampolskaja, palaikanti artimus ryšius su Rusijos Ortodoksų Bažnyčia.

Ši 2016 metais į parlamentą patekusi žurnalistė sakė, kad jos laikraščio skaitytojų padaugėjo, jam parėmus Rusijos 2013 metų „gėjų propagandos“ įstatymą, kurį smerkė žmogaus teisių grupės ir užsienio vyriausybės.

Kultūros komiteto pirmininko vieta liko laisva mirus sovietų kino režisieriui Stanislavui Govoruchinui.

Šiame poste taip pat yra dirbęs dabartinis Rusijos kultūros ministras Vladimiras Medinskis, garsėjantis griežtai nacionalistinėmis pažiūromis.

Šiemet jis sprendimą blokuoti britų komedijos „Stalino mirtis“ (The Death of Stalin) demonstravimą aiškino kaip „moralės klausimą“.

Rusų teatro režisierius Josifas Raichelgauzas verslo leidiniui BFM sakė, kad J. Jampolskajos paskyrimas yra „siaubingas“ ir kad V. Medinskis dabar atrodys kaip „superliberalas“.

Kiti veikėjai, tarp jų Kremlių remiantis rašytojas Zacharas Prilepinas, sveikino šį žingsnį.

Josifo Stalino palikimas vis dar skaldo šalį, kur daugelis jį pirmiausia laiko žmogumi, 1945 metais atvedusiu Sovietų Sąjungą į pergalę prieš nacių Vokietiją ir skatinusiu Rusijos industrializaciją.

Pernai šis sovietų diktatorius užėmė pirmą vietą per nepriklausomo Levados centro apklausą, kai respondentų buvo paklausta, ką jie laiko įžymiausia pasaulio istorijos figūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o lietuvos NEISGELBES jau NIEKAS

Ji turbūt

Ji turbūt portretas
kokio kovotojo sugulovė.Tik tokias ir pasirenka i postus

Tai

Tai  portretas
Saakasvilis be darbo blaškosi. Kaip ir Dzigasvilis , gruzinas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių