Quantcast

NATO vadovas yra prieš Europos branduolinį atgrasymą

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas atmetė Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono iniciatyvą diskutuoti apie Europos branduolinį atgrasymą.

„Mes Europoje jau turime branduolinę gynybą – NATO“, - pareiškė J. Stoltenbergas interviu vokiečių leidiniui „Spiegel“. Jis pakvietė Prancūziją verčiau prisijungti prie NATO branduolinio planavimo grupės. „Jei prancūzai pakeis savo nuomonę, jie laukiami bet kuriuo metu“, - sakė Aljanso vadovas.

E. Macronas vasario pradžioje pasiūlė ES partnerėms „strateginį dialogą“ dėl Prancūzijos branduolinių ginkluotųjų pajėgų vaidmens kolektyviniam saugumui. Didžiajai Britanijai pasitraukus iš ES, Prancūzija yra vienintelė branduolinė valstybė Bendrijoje. Paryžius Aljanse reikalauja savo branduolinių ginkluotųjų pajėgų strateginio nepriklausomumo.

JAV ir Rusija šiuo metu modernizuoja savo branduolinę ginkluotę. Anot J. Stoltenbergo, naujos mobilios rusų raketos dėl itin trumpo perspėjimo apie jas laiko gali sumažinti „branduolinių ginklų panaudojimo slenkstį“ ir padidinti „nesusipratimų riziką“. NATO esą prisitaikys prie naujų sąlygų, tačiau neatsakys naujomis branduolinėmis raketomis Europoje.

J. Stoltenbergas interviu „Spiegel“, be to, dar kartą paragino NATO šalis skirti daugiau lėšų gynybai. Tačiau jis atmetė kaltinimą, kad yra JAV prezidento Donaldo Trumpo ruporas. Didinti išlaidas esą 2014-aisiais nusprendė pačios NATO šalys.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Burgs

Burgs portretas
Aš pritariu makronui. Europa turi turėti savo branduolinį ginklą, nepriklausomą nuo JAV malonių. Prancūzija bet kokiu atveju išlaikys šią nepriklausomybę. Aš manau, kad ilgainiui prancūzai pakvies vokiečius dalyvauti naujos kartos branduolinių ginklų vystymui.

Kis

Kis portretas
Macronas nori dominuoti Europoje,bet istorija prisimena kas tie varliagyviai,priduos europa Putinui,del savo antros kadencijos.Nato-siska JAV,Anglija ,o paskui jau "europa"Kol kas europa panasi i moliuska.

matosi

matosi portretas
tas macaronas perdaug isibegejo ir ar tik nepaveike jo zydeliai o gal ir pats jiems tarnauja jei ne pats zydas o nato vadas teisus ir privalo neklausyt ir jav sionistiniu svaiciojimu ypac pompeo o turkus asalinti is bendrijos nes tai nepatikima tauta visais atzvilgiais nes arogantiskai agresyvi ir savanaudiska ....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių