Quantcast

NATO vadovas – prieš Europos karinę nepriklausomybę nuo JAV

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas įspėjo, kad nuo JAV nepriklausomos kariuomenės sukūrimas Europoje suskaldytų Aljanso sąjungininkes.

„Sveikinu papildomas Europos pastangas gynybos srityje, tačiau tai niekada nepakeis NATO... Turime užtikrinti, kad Europa ir Šiaurės Amerika susivienytų“, – interviu britų laikraščiui „The Telegraph“ sakė jis. 

J. Stoltenbergas pabrėžė, kad „bet koks bandymas susilpninti ryšį tarp Šiaurės Amerikos ir Europos ne tik susilpnins NATO, bet ir padalys Europą“.

Prieš anksčiau šią savaitę Liublianoje įvykusį Europos Sąjungos užsienio politikos ir gynybos ministrų susitikimą Bendrijos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) pareiškė, jog įvykiai Afganistane parodė, kad Europai būtina susikurti nuosavus karinius pajėgumus, nepriklausomus nuo JAV.

J. Stoltenbergas pabrėžė, kad „visa tarptautinė bendruomenė, įskaitant Rusiją ir Kiniją, turi stengtis, kad Afganistanas netaptų vieta, kurioje teroristinės grupės galėtų laisvai veikti ir rengti, organizuoti, planuoti, finansuoti išpuolius prieš mūsų šalis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Didele klaida ,kad rusai,po to amerikonai apginklavo afganistano laukinius --nacionaline kariuomene,,tikedami jog tie bus lojalus ir sieks pakeitimu savo viduramziuose uzsnudusioje valstybeje. TEN visai kitas mentalitetas,,,jiems nereikia demokratijos,,nereikia kitos religijos,,,;jega,kumshtis,kalavijas ,kartuves,,,tai ju gyvenimo KREDO!!,,,..O JAV jei butu panoreje---is oro butu sunaikine,,visus tuos skarmalius ,,,,bet tikslas amerikieciu buvo perdaug geranorishkas ,,,ir "pamirsho ",kad turi reikala su laukiniais ;;;prezidentas paliko valstybe ir spruko ,,o ginklai liko jo tevynainiu rankose,,nuolankiai laukiant savo teroristu talibu

esi

esi portretas
jav statytinis tai nemalk sudo tau buvo sakyta kad atsaukt turku nato kurie su azerbaidzanu uzpuole krikscioniska armenija tai gal nedaryk itampos eurazijoje o pazvelg kas vyksta jav bideno valdose kur obamanarchija veda prie pilietkaro o pas mus rekiat rusas /puola/ o patys ji erzinat savo nepagristais veiksmais vykdydami savo /ponu/ valia pilna gobsumo ir abeingumo zmonems kuriuos ruosiates panaudot naujai /mesmalei/ ijungt?========

PATS LAIKAS...

PATS LAIKAS... portretas
Atėjo tas laikas, kai reikia baigti šelpti finansais banditinę Ameriką, kuri jau pradėjo terorizuoti Europą. Laikas išeiti iš NATO junginio, kuris tarnauja TIK BANDITINEI AMERIKAI.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių