Quantcast

NATO vadovas apie Turkijos operaciją Sirijoje: Turkija turi teisę gintis

  • Teksto dydis:

Ankarai tęsiant karinę operaciją prieš kurdų pozicijas Sirijos šiaurėje, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas (Jensas Stoltenbergas) ketvirtadienį pareiškė, kad NATO narė Turkija turi savigynos veiksmų teisę.

„Visos šalys turi teisę gintis, tik tai reikia daryti proporcingai ir pamatuotai“, – sakoma J. Stoltenbergo tarnybos išplatintame pranešime.

NATO vadovas ragina Turkiją, „nukenčiančią labiausiai nuo terorizmo“, apriboti savo jėgos panaudojimą Sirijos šiaurėje prieš kurdus, kurie yra svarbūs JAV sąjungininkai kovoje su grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistais.

J. Stoltenbergas sakė ketvirtadienį aptaręs padėtį regione su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) ir kitais NATO sąjungininkais.

„Turkija šią savaitę taip pat trumpai supažindino savo sąjungininkus NATO apie savo operacijas šiaurinėje Sirijoe“, – pažymėjo J. Stoltenbergas.

Jis pridūrė, kad Aljansas teikia oro gynybos paramą Turkijai „prieš raketas, leidžiamas iš Sirijos“, bet pabrėžė, kad NATO pajėgų nėra puolančiose sausuma pajėgose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis - pašalinti Turkiją iš NATO!

Vilnietis - pašalinti Turkiją iš NATO! portretas
Turkija už paskalbtą karą NATO remiamiesm kurdams turi būti pašalinta iš NATO. Galbūt sutartyse šalinimo procedūra ir nėra numatyta, tačiau nemanau, kad NATO narės negalėtų priimti tokio sprendimo. Taip pat JAV ir kitos NATO sąjungininkės turėtų pasistengti geriau apginkluoti kurdus.

Ilythiiri

Ilythiiri portretas
"NATO vadovas apie Turkijos operaciją Sirijoje: Turkija turi teisę gintis" O geriausia gynyba - puolimas! O mėlyni šalmai morališkai palaikys žudomus kurdus. Negi varysi ant sąjungininko prieš Rusiją, taip ir demokratijos naftai išvaduoti neužteks jei bet kam dalinsi (:

Vadakste

Vadakste portretas
Tai kaip cia yr,jug Turkija kariauja pries kurdus tai Sirijoje, o ne Turkijoje.Reiskia, kad turkai kariauja svetimoj saly.Stop karams kur jie bevyktu. Zmonijai reikalinga taika.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių