Quantcast

NATO nori sumažinti Afganistane dislokuotų karių skaičių nuo 16 iki 12 tūkst.

NATO nori smarkiai sumažinti savo karių kontingentą Afganistane, pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. Pasak jo, Afganistane dislokuotų NATO šalių karių skaičius mažėtų nuo 16 iki 12 tūkst.

Jungtinės Valstijos ir radikalių islamistų Talibano grupuotė pasirašė susitarimą, pagal kurį JAV įsipareigojo po 19 metų trukusio karo palaipsniui patraukti savo karius iš Afganistano mainais už saugumo garantijas.

NATO jau šeštadienį, po to, kai buvo paskelbtas taikos planas, pranešė, kad ketina mažinti po NATO vėliava dislokuotų karių skaičių, tačiau tuo metu nebuvo kalbama apie konkrečius skaičius.

„Kelias taikos link bus ilgas ir sunkus, todėl viskas, ką darysime Afganistane, bus paremta sąlygomis“, – Vokietijos televizijai ZDF Briuselyje sakė J. Stoltenbergas.

„Turime matyti, kad Talibanas laikosi pagal susitarimą prisiimtų įsipareigojimų“, – pabrėžė jis.

NATO generalinio sekretoriaus teigimu, maždaug pusė iš patraukiamų 4 tūkst. karių bus iš Jungtinių Valstijų, kita pusė – iš kitų NATO šalių.

NATO Afganistane veikia nuo 2001 m. Dabar vykdoma 2015 m. pradėta nekovinė misija, kurios metu NATO kariai apmoko vietos saugumo pajėgas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
NATO nori AR - afganistaniečiai iki tiek NATO skaičių sumažino?.. :s
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių