Quantcast

NATO į Kosovą siunčia 200 britų karių

  • Teksto dydis:

Apie 200 Jungtinės Karalystės karių bus dislokuoti Kosove, kad sustiprintų NATO pajėgas buvusioje Serbijos provincijoje, kurią praėjusią savaitę sukrėtė ginkluoti susirėmimai, sekmadienį pranešė karinis aljansas.

Jie yra iš rezervo pajėgų, savaitgalį prisijungusių prie NATO vadovaujamų taikos palaikymo pajėgų Kosove (KFOR) taikdarių.

„Jungtinė Karalystė siunčia apie 200 karių iš Velso princesės karališkojo pulko 1-ojo bataliono, kurie prisijungs prie 400 JK karių kontingento, jau besitreniruojančio Kosove, o vėliau atvyks pastiprinimas iš kitų sąjungininkų“, – sakė NATO atstovas spaudai Dylanas White'as (Dilanas Vaitas).

„Sprendimas priimtas po rugsėjo 24 dieną įvykdyto smurtinio išpuolio prieš Kosovo policiją ir padidėjusios įtampos regione“, – pridūrė jis, neminėdamas penktadienį Vašingtono paskelbto pareiškimo, kuriame perspėjama dėl Serbijos karinių pajėgų telkimo Kosovo pasienyje.

Sekmadienį NATO dar kartą paragino laikytis ramybės ir pareikalavo, kad Belgradas ir Priština kuo greičiau atnaujintų dialogą, kuris yra „vienintelis būdas pasiekti ilgalaikę taiką“, sakė D. White'as.

Praėjusį sekmadienį Kosovo šiaurėje, kur keliuose miestuose daugumą sudaro serbai, per pasalą žuvo Kosovo policijos pareigūnas.

Įvyko susišaudymas tarp Kosovo policijos specialiųjų pajėgų ir gerai ginkluotų serbų.

Tai buvo vienas rimčiausių incidentų Kosove per pastaruosius metus.

Serbija atsisako pripažinti savo buvusios pietinės provincijos, kurioje daugumą sudaro albanai, nepriklausomybę, praėjus dešimtmečiui po mirtinai pavojingo Kosovo nepriklausomybės partizanų ir Serbijos pajėgų karo, kuris baigėsi po NATO bombardavimo kampanijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Rankomis triname, kai svetimose šalyse žūsta samdiniai. Už pinigus pasiryžę žudyti tautas.

Siunčia

Siunčia portretas
nauja šutvę okupantų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių