Quantcast

N. Maduro: Venesuela pasiruošusi priimti humanitarinę pagalbą

  • Teksto dydis:

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduro) antradienį susitiko Karakase su Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus Komiteto (TRKK) vadovu ir pareiškė, kad jo šalis pasiruošusi priimti tarptautinę humanitarinę pagalbą.

„Patvirtiname savo pasiruošimą įkurti bendradarbiavimo mechanizmus dėl tarptautinės pagalbos ir paramos“, – per „Twitter“ parašė N. Maduro.

Prezidentas, neigiantis, kad dabartinė padėtis Venesueloje vadintina humanitarine krize, po susitikimo pakartojo, kad bendradarbiaujant su TRKK turėtų būti laikomasi „Venesuelos teisinės tvarkos“.

TRKK delegacija, vadovaujama organizacijos pirmininko Peterio Maurerio (Pėterio Maurerio), šioje Pietų Amerikos šalyje vieši nuo šeštadienio ir trečiadienį turėtų baigti vizitą.

Praeitą penktadienį paskelbtame TRKK pranešime sakoma, kad komitetas yra „susirūpinęs dabartinės padėties rimto poveikio venesueliečiams, ypač negalintiems naudotis pagrindinėmis paslaugomis“.

Venesuelą šiuo metu yra apėmusi gili politinė krizė: sausį opozicijos lyderis Juanas Guaido (Chuanas Gvaidas) pasiskelbė laikinuoju šalies prezidentu.

Jį yra pripažinusios daugiau kaip 50 šalių, įskaitant Jungtines Valstijas, raginančias N. Maduro atsistatydinti.

Naftos eksportu paremta Venesuelos ekonomika smarkiai nusmuko, mažėjant žaliavų pardavimams ir veikiant tarptautinėms sankcijoms. Gyventojų neprievalgis ir sergamumas didėja, o pragyvenimo sąlygos yra smarkia pablogėjusios.

N. Maduro teigia, kad šalies problemas lemia JAV sankcijos, bet J. Guaido tvirtina, kad jų priežastis – korupcija ir blogas valdymas.

Kaip nurodo Jungtinės Tautos, beveik ketvirtadaliui iš 30 mln. Venesuelos gyventojų skubiai reikalinga pagalba.

Vienoje JT ataskaitoje sakoma, kad 3,7 mln. žmonių kenčia dėl maisto stygiaus, o mažiausiai 22 proc. vaikų patiria ilgalaikį neprievalgį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių