Quantcast

Vieta Britanijoje, kur lengviau sutikti imigrantą nei britą

Piterboras – tai vieta Didžiojoje Britanijoje, kur lengviau sutikti imigrantą nei britą. Nenuostabu – nuo amžiaus pradžios miestas absorbavo net 30 tūkst. atvykėlių, tarp jų ir kelis tūkstančius imigrantų iš Lietuvos.

Nyksta tapatumas

"Hand and Heart" – vienintelė veikianti alinė mieste. Jos sienas puošia Anglijos vėliava, smiginio lenta bei lentelė Antrajame pasauliniame kare žuvusių britų karių garbei.

Alinė įsikūrusi daugiataučiame Piterboro Milfildo rajone. Pasak alinėje dirbančio Bramo Brammerio, vilkinčio juodais trikotažiniais marškinėliais, likusios alinės mieste buvo uždarytos. Kodėl? Dėl to kalti imigrantai.

Alinė "The Triangle" virto lenkišku prekybos centru, "The Windmill" – azijietiško maisto parduotuve, "The Eight Bells" – vaikų darželiu-lopšeliu. Nekilnojamojo turto agentas įsikraustė į buvusią "The Norfolk Arms", "The Greyhound" pakeitė dvi lenkų parduotuvės, o "The Royal Oak" buvo nugriauta, kad būtų vietos butams.

"Anglai iš čia išvažiuoja, ir mūsų miestas ima virsti getu, – piktinosi 58 metų B.Brammeris, turėdamas omenyje Piterboro Milfildo rajoną. – Visuomenės infrastruktūra sunaikinta..."

Piterboro miesto istorija įkvėpė daugelį rinkėjų balsuoti už Britanijos išstojimą iš ES.

Daugelis britų baiminasi, kad tai, kas nutiko  su Piterboru, kartosis jų miesteliuose ir kaimuose: gatvėse skambės užsienio kalbos, įsigalės kitataučių papročiai ir religijos, o britų tapatybė bus ardoma su kiekviena aline, kuri virs kebabine arba etninio maisto parduotuve.

Tiesa, B.Brammeris, kaip ir kiti "Brexit" šalininkai, nežino, ar pasitraukimas iš ES ką nors labai pakeis. Bet, anot jo, žmonės bent turėjo galimybę padaryti pareiškimą politikams, kurie ignoravo jų susirūpinimą nevaldoma migracija.

"Norėjau susigrąžinti savo valstybę. Norėjau būti anglas, britas... Tikiuosi grįžti į normalias vėžes", – sakė 67 metų Bruce'as Johnsonas, balsavęs už "Brexit".

Jis Piterboro turguje pardavinėja tapetus ir dovanų korteles.

Šokiruojanti statistika

Esantis maždaug už valandos kelio traukiniu į šiaurę nuo Londono, Piterboras pastaruoju metu patyrė spartų demografinį pokytį – gyventojų skaičius nuo 156 tūkst. 2001 m. pašoko iki 194 tūkst. 2014 m.

Surašymo duomenys rodo, kad baltųjų britų skaičius sumažėjo nuo 86 proc. 2001 m. iki 71 proc. 2011 m.


Šiame straipsnyje: Piterboras

NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrantas

emigrantas portretas
Pavydi ir pyksta ant tų ,kurie su atvažiavusiais iš kaimo negeria ir neina parūkyti,o pavydi todėl, kad tie ,kurie negeria ir nerūko ,turi pinigų daugiau,nes neišleidžia gėrimui ir rūkalams.Su mietiečiais lietuviais visai kitaip ,jie neturi tiek pavydo ir kultūringesni.Toks skirtumas.Emigravo labai daug Lietuvos piliečių,tik labai keista ,kodėl iki šiol nemažinamas seimo narių ,jų patarėjų ,miestų savivaldybių ,jų patarėjų skaičius Lietuvoje.Kas šiuos dykaduonius išlaikys ,jeigu ir pensininkai emigruos masiškai.

nustebau londone

nustebau londone portretas
nuvaziavau i svecius londone.galvoju paziuresiu kaip anglai rengiasi.vien negrai indusai baltu beveik nemaciau.o tada musu neleisdavo mete atgal.nustebau kodel taip.primarke parduotuveje negre ivaziavo i parduotuve bliuskas nuo lentynos ant zemes ir dar vezimeliu pervaziavo.taip bliuska norejau nusipirkt.rinkau tas bliuskas nuo zemes ziurejau kuri nepurvina.pardavejos stovi net nejuda tylu.kas pas mus butu koks triuksmas.galvojau ateis padet rinkt jas net nepaziurejo

as

as portretas
kaimieciai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių