Quantcast

Per moterų protestus Minske sulaikytų beveik 40 dalyvių

Šimtai moterų šeštadienį Baltarusijoje susirinko į naujas protesto eitynes prieš prezidento Aliaksandro Lukašenkos inauguraciją. Protestas baigėsi be didesnių susidūrimų su teisėsaugos pareigūnais, o iki šiol pranešta apie beveik 40 sulaikytų asmenų.

Moterys būrėsi centrinėse miesto aikštėse ir skandavo „gėda“. Gatvėse stovėjo milicijos automobiliai. Būta ir areštų. Detalės kol kas nežinomos. Protestai Baltarusijoje tęsiasi jau beveik aštuonias savaites.

Žmogaus teisių centras „Vesna“ iš karto prasidėjus akcijai kalbėjo apie 10 suimtųjų, tarp jų – žurnalisčių. Vaizdo įrašuose buvo matyti, kaip uniformuti saugumo pajėgų nariai už rankų ir kojų tempia moteris į autobusus. Žmonės buvo sulaikomi ir prie prekybos centrų.

Vėliau „Viasna“ pranešė apie 37 sulaikytus asmenis, įskaitant keturis žurnalistus.

Į „Moterų solidarumo eitynes“ moterys rinkosi keliomis grupėmis. Kiekvieną šeštadienį vykstančiomis demonstracijomis jos nori paremti opozicijos atstovę Sviatlaną Cichanouskają, kurią laiko tikrąja rugpjūčio 9-ąją vykusių rinkimų nugalėtoja. A. Cichanouskaja, spaudžiama A. Lukašenkos valdžios aparato, buvo priversta išvykti į Lietuvą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

baltarusė

baltarusė portretas
Mano sesuo gyvena baltarusijoje skambino ir sake kad tai buvo mitingaqs feminiščiu ir iškrypėliu kad jos kartais išsirengia nuogos ir eina per gatves reikalaudamos geju ir lezbiu paradu laisvės tai ta pati problema dėl ko kovoja lietuvei su vaivorikštiniais

Čiubaka

Čiubaka portretas
rodė per nelietuvišką TV, eina boba į protestą dar du 4-5 metų vaikus vedasi. Vaikai žliumbia, o ta spiegia su visomis kartu. Gaunasi maždaug grupinis paspiegimas. Jaunimui, jo eilinis pasihaipinimas prieš draugus, beto dar ir ant mentų gali parėkaut, o susemia tik aršiausius agitatorius

#

# portretas
Ne gėda bobomis dangstytis?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių