Quantcast

Monakas po skandalo dėl rusų milijardieriaus nušalina teisingumo ministrą

Monako kunigaikščio rūmai antradienį paskelbė, kad keičia teisingumo ministrą, šiam nusprendus blokuoti naują kadenciją teisėjui, vadovaujančiam korupcijos tyrimui dėl vieno rusų milijardieriaus.

Teisingumo ministrą Laurent'ą Anselmi (Loraną Anselmi) pakeis Robert'as Gelli (Roberas Želi) – prancūzų prokuroras Pietų Prancūzijoje esančio Provanso Ekso apeliaciniame teisme.

Kunigaikštystę sukrėtė korupcijos skandalas, įtraukęs L. Anselmi pirmtaką ir tris Monako policijos aukšto rango pareigūnus.

Skandalas yra susijęs su tyrimu, kurį pagal Prancūzijos ir Monako susitarimą padėjo vykdyti kunigaikštystėje dirbęs prancūzų teisėjas Edouard'as Levrault (Eduaras Levro).

L. Anselmi birželį netikėtai atmetė E. Levrault prašymą pratęsti jo trejų metų kadenciją. Tai sukėlė susirūpinimą dėl Monako teismų sistemos nepriklausomybės.

Antradienio pareiškime Monakas nurodė, kad kunigaikščio Alberto II sprendimu pakeisti teisingumo ministrą „patvirtinamas jo įsipareigojimas dėl nepriklausomos ir nešališkos teisingumo sistemos“.

Korupcijos byla iškilo po to, kai 2018 metų lapkritį apklausai buvo sulaikytas rusų magnatas Dmitrijus Rybolovlevas.

Jis ilgai teismuose kovojo su vienu meno prekiautoju, ir policija įtaria, kad jis bandė užsitikrinti sau Monako pareigūnų paramą.

Galiausiai D. Rybolovlevas buvo apkaltintas bandymais daryti poveikį ir kyšininkavimu.

Buvęs teisingumo ministras Philippe'as Narmino (Filipas Narmino) 2017 metais dėl įtarimų korupcija buvo priverstas išeiti į pensiją, o vėliau buvo apkaltintas bandymais daryti poveikį ir kyšių ėmimu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių