Quantcast

Moldovos prezidentas į premjero postą siūlo savo patarėją I. Chicu

  • Teksto dydis:

Moldovos prezidentas Igoris Dodonas trečiadienį pateikė savo patarėjo Iono Chicu (Jono Kiku) kandidatūrą į šalies premjero postą.

„Ionas Chicu skiriamas kandidatu į Moldovos Respublikos ministro pirmininko postą. Jam pavedama parengti programą, suformuoti vyriausybę ir pristatyti [ją] parlamente, kad gautų pasitikėjimą“, – sakė I. Dodonas per spaudos konferenciją.

Jis sakė, kad šį sprendimą priėmė pasitaręs su parlamentinių frakcijų atstovais.

„Aš nusprendžiau pasiūlyti profesionalą, technokratą, niekada nepriklausiusį politinėms partijoms ir sugebėsiantį atsakyti į tuos iššūkius, kurie laukia Moldovos. Negalime leisti sau prabangos ilgai likti politinėje krizėje. Tikiuosi, kad kandidatas į ministro pirmininko postą gaus deputatų daugumos pasitikėjimą“, – kalbėjo I. Dodonas, paraginęs 47-erių I. Chicu kuo greičiau pristatyti parlamentarams savo vyriausybės programą ir sudėtį.

Išvakarėse Moldovos įstatymų leidėjai paleido proeuropietiškų pažiūrų premjerės Maios Sandu (Majos Sandu) vadovaujamą koalicinę vyriausybę, pralaimėjusią balsavimą dėl pasitikėjimo parlamente.

I. Chicu turės per 15 dienų parengti vyriausybės programą, suformuoti ministrų kabinetą ir gauti daugumos parlamentarų palaikymą per balsavimą dėl pasitikėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių