Quantcast

Moldova dėl dujų krizės skelbia ekstremalią padėtį

Dėl didelės dujų tiekimo krizės Moldova skelbia vieno mėnesio ekstremalią padėtį.

Už atitinkamą vyriausybės pasiūlymą penktadienį balsavo 55 parlamentarai iš 101, pranešė naujienų agentūra „Moldpres“. „Susidarė kritiška situacija dėl dujų tiekimo“, - sakė Moldovos premjerė Natalija Gavrilita.

Ekonomiškai silpnos šalies dujų poreikis spalį patenkintas tik 67 proc. Esant tokia situacijai, šalis priversta pirkti gamtines dujas iš kitų šaltinių, aiškino premjerė. Ekstremalios padėties paskelbimas yra sąlyga tokiems veiksmams.

Moldova gauna dujas per Ukrainą arba Rumuniją.

Sutartis tarp Moldovos ir rusų energetikos milžinės „Gazprom“, kurios galiojimas turėjo baigtis rugsėjo pabaigoje, pastarąjį kartą buvo pratęsta mėnesiui. Derybos su „Gazprom“ tęsiasi, sakė N. Gavrilita. Nesaugumas sukėlė dar didesnę įtampą šalyje.

Drastiškai išaugusios energijos kainos daug kur Europoje sukėlė didelį susirūpinimą. Kritikai spėja, kad „Gazprom“ nereaguoja į išaugusią paklausą Europoje, kad priverstų leisti greitai pradėti dujotiekio „Nord Stream 2“ eksploataciją. Rusijos pusė tokius kaltinimus kelis kartus atmetė.

Ginčytinam dujotiekiui Baltijos jūros dugnu tarp Rusijos ir Vokietijos kol kas nėra išduotas leidimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

To juk

To juk portretas
Moldovai save tapatina su Rumunija o ne su Rusija. O rusafiliška Padnestre tik anklavas ir nedaro politikos.

A jo

A jo portretas
Jau skoloj 700mln gazpromui už dujas. Nesiraše nauju ilgalaikiu sutarčiu Ir gavo rinka su birža, ko norejo ta ir gavo. O jai labai paprašysit papasakosiu kodel ukraina siulo gazpromui 50%nuolaida duju transportavimui:)

Ir mūsų sdt

Ir mūsų sdt  portretas
terminalui gali būti neįdomiai - ką tik amerikonai nusprendė savo dujas vežt į Kiniją. Ten brangiau moka.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių