Quantcast

Mirties ekspresas

Kiniją vakar sukrėtė didžiausia per dešimt metų traukinių katastrofa, ji nusinešė 77 gyvybes.

Kiniją vakar sukrėtė didžiausia per dešimt metų traukinių katastrofa, ji nusinešė 77 gyvybes.

Nukentėjo ir užsieniečiai

Ankstyvą rytą Šandongo provincijoje iš sostinės Pekino į olimpinį pajūrio miestą Čingdao važiuojantis traukinys nuriedėjo nuo bėgių ir rėžėsi į priešinga kryptimi judantį vagonų sąstatą. Dešimt pirmo traukinio vagonų nuvažiavo nuo bėgių.

Katastrofos aukomis tapo 77 žmonės, dar 420 patyrė sužeidimų. 70 iš jų būklė labai sunki. Tarp sužeistųjų yra ir užsienio piliečių. Keturi prancūzai buvo nuvežti į ligoninę dėl kaulų lūžių.

Liudininkų teigimu, abu traukiniai važiavo labai dideliu greičiu.

Į pagalbą atskubėjo vietiniai

„Staiga pajutau, kaip traukinys tarsi amerikietiški kalneliai pakrypo į vieną pusę, o vėliau nuvirto į kitą. Kai vagonas nuriedėjo nuo bėgių, ant manęs užgriuvo daug žmonių“, – pasakojo viena keleivė, vardu Zhang. Smulkių sužeidimų patyrusi moteris sakė, kad į pagalbą atskubėjo vietos gyventojai, jie žemės ūkio įrankiais daužė vagonų langus ir padėjo traukti sužeistuosius.

38 metų moteris pasakojo, kad jai su 13-mete teko ropštis pro didžiulį plyšį, atsivėrusį vagono grindyse. Laimė, joms pavyko išvengti sužeidimų.

Priežastis – žmogaus klaida

Katastrofos vietoje vakar dirbo maždaug 1500 gelbėtojų, buvo daugiau nei 100 greitosios pagalbos automobilių. Čia atvyko ir Kinijos vicepremjeras Zhangas Dejiangas ir geležinkelių ministras Liu Zhijunas.

Nenukentėję keleiviai laikinai apgyvendinami netoli esančios gyvenvietės viešbučiuose, sužalojimų patyrę žmonės vežami į kitų miestų ligonines.

Tiksli katastrofos priežastis kol kas neaiški. Pirminiais duomenimis, tragedija įvyko dėl žmogaus klaidos. Teroro akto tikimybė atmesta. Anksčiau kinų pareigūnai reiškė susirūpinimą dėl galimų teroristų atakų prieš Pekino olimpiadą.

Kinijos žiniasklaida pranešė, kad dėl katastrofos postų neteko du aukšti Šandongo provincijos geležinkelių pareigūnai.

Tai didžiausia tokia nelaimė Kinijoje nuo 1997 m., kai centrinėje Hunano provincijoje per traukinio katastrofą žuvo 126 žmonės.

Kinijos prezidentas Hu Jintao ir premjeras Wenas Jiabao įsakė imtis neatidėliotinų priemonių, kad būtų padėta per katastrofą nukentėjusiems žmonėms ir atnaujintas traukinių eismas.

BNS, AFP, BBC, „Reuters“, newsru.com inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių