Quantcast

Minsko režimas apribos politinių fondų veiklą

Baltarusija priėmė sprendimą apriboti kai kurių šalyje veikiančių politinių fondų veiklą, antradienį pranešė užsienio reikalų ministras Vladzimiras Makejus.

„Nuspręsta apriboti virtinės politinių fondų Baltarusijos Respublikoje veiklą, taip pat peržiūrėti virtinės vadinamųjų humanitarinių, švietimo ir kultūrinių programų, kuriomis užsiima atitinkami politiniai institutai Baltarusijoje, be kita ko globojami užsienio valstybių ambasadų, įgyvendinimą“, – sakė jis žurnalistams.  

Jo kalbos stenograma paskelbta URM tinklalapyje.

V. Makejus pažymėjo, kad „esama dar mažiausiai trijų krypčių, kuriomis Baltarusija imsis adekvačių atsakomųjų priemonių mūsų partnerių Europoje atžvilgiu“. 

„Nenorėtume skelbti šių priemonių, tačiau jos bus iš tikrųjų labai juntamos ir rimtos“, – pridūrė jis.

V. Makejus pabrėžė, kad Baltarusija kategoriškai nepritaria „sankcijų politikai logikai“.

„Tačiau esame priversti adekvačiai reaguoti į tas nedraugiškas ribojančiąsias priemones, kurių, deja, Baltarusijos atžvilgiu imasi mūsų partneriai“, – kalbėjo jis. 

Praėjusią savaitę Europos Sąjunga paskelbė trečią sankcijų Baltarusijai paketą, įtraukdama į „juodąjį sąrašą“ 29 fizinius ir septynis juridinius asmenis, artimus Aliaksandro Lukašenkos režimui. 

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.


Šiame straipsnyje: Baltarusijarepresijosprotestai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Lietuvos fašizmui Baltarusijoje sakau - Ne. Šaunuolis Lukošenko, norėtume ir mes tokio prezidento.

Nordland

Nordland  portretas
soroso NVO kontoroms, teks ieskotis kitos vietos parazitavimui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių