Quantcast

Minskas: per du mėnesius Lietuva ir Lenkija bandė išstumti per 8,5 tūkst. migrantų

Lietuva ir Lenkija per rugpjūtį ir rugsėjį bandė išstumti į Baltarusijos teritoriją daugiau kaip 8,5 tūkst. pabėgėlių, sekmadienį pareiškė Baltarusijos Saugumo tarybos valstybės sekretorius Aliaksandras Valfovičius.

„Vien per rugpjūtį ir rugsėjį užkirstas kelias daugiau kaip 700 mėginimų iš Lenkijos ir Lietuvos išstumti žmones į Baltarusijos teritoriją. Lenkai ir lietuviai bandė išstumti į Baltarusijos teritoriją per 8,5 tūkst. pabėgėlių“, – sakė jis televizijos ONT eteryje.  

Anot A. Valfovičiaus, tai „nėra problemos sprendimas“.

„Reikia sėsti prie derybų stalo ir rasti konsensusą“, – kalbėjo jis.  

Saugumo tarybos valstybės sekretorius sakė, kad „užuot dirbę vadovaudamiesi esamais tarptautiniais susitarimais ir dvišalėmis sutartimis, kurių iš esmės visada buvo laikomasi, Vakarai bando atsiriboti nuo šios problemos spygliuota viela“.   

„Dėl to žūsta žmonės, kurie bando ten praeiti. Užuot sprendę tai įprastais diplomatiniais keliais, užuot ieškoję šios problemos sprendimo, Vakarai bando apkaltinti Baltarusiją, esą ji kariauja kažkokį hibridinį karą. Iš tiesų nieko panašaus nėra“, – kalbėjo A. Valfovičius.  

Pastaraisiais mėnesiais tūkstančiai migrantų, daugiausia iš Vidurio Rytų, bando iš Baltarusijos patekti į Europos Sąjungos nares Lietuvą, Lenkiją ir Latviją.

Į Lietuvą šiemet per pasienį su Baltarusija pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, dauguma jų – irakiečiai.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Cha, tas suskis jau ir prie derybu stalo noretu sesti. Cha,sankcijos is ES atlieka savo sajungini darba: bulbasiaus "vaiku zaidimo"" lygio kershtingos hibridines rinkliavos nebeduoda pelno ---o ekonomika Bialorusijoje" ilsisi"-----laukia batkos BULVIAKASIO Vot tau ir "pyragai" Vulfoviciau. Gales rusija bulvemis aprupinti....

Lijana

Lijana  portretas
oj kaip jie noretu "sesti prie derybu stalo" cia ir yra esminis klausimas, su teroristais Lietuva nesidera! Batka palik posta ir eik sau i pensija kartosku sadit!

ogi

ogi portretas
batka su savo kgb prisivyre netik eurosojuzui bet ir sau sios politkoses isileides menamus /turistus/ kurie siaubia tai ne tevynainiai kuriuos pakuodavo o siu nebus kur patalpint lieka prasyt putkos sibiro platumu o ten koloniju baraku apstu ======
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių