Quantcast

Ministras: Latvija nemato galimybės pripažinti S. Cichanouskają rinkimų nugalėtoja

Latvija nemato galimybės pripažinti Sviatlaną Cichanouskają prezidento rinkimų Baltarusijoje nugalėtoja. Tai trečiadienį Latvijos televizijai pareiškė šios Baltijos šalies užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius, komentuodamas nuotoliniu būdu organizuojamą Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdį.

„Mes nežinome realių rugpjūčio 9 d. rinkimų rezultatų, kadangi jie buvo masiškai klastojami. Gauta pranešimų, kad po jų buvo deginami dokumentai, ir niekas negali pasakyti, kaip iš tikrųjų pasiskirstė balsai, - sakė Latvijos URM vadovas. – Todėl šiuo metu nėra galimybės pripažinti antrąjį kandidatą rinkimų nugalėtoju. Nė vienoje demokratinėje šalyje nė viena rinkimų komisija ar teismas jų nepatvirtintų“.

Anot E. Rinkevičiaus, sprendimas dėl pakartotinių Baltarusijos prezidento rinkimų gali būti priimtas tik pačioje šalyje, bet šiuo atveju balsavimą turėtų stebėti tarptautiniai stebėtojai. Ministro nuomone, greitai sureguliuoti situacijos Baltarusijoje neįmanoma, tuo labiau, kad niekas iš šalies nieko negali padaryti, tik pati Baltarusijos visuomenė.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Oficialiais duomenimis, dabartinis valstybės vadovas A. Lukašenka surinko 80,1 proc. balsų, opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais. Buvo sulaikyta apie 6 tūkst. žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Punch

Punch portretas
Reikia pripazinti,kad jis kalba teisingai. Zmogus masto,ka kalba. Ne taip,kaip musu durnelis linkevicius - katiliukas neverda,bile palot randa proga paskui kgb gryba

Kapstykitės giliau

Kapstykitės giliau portretas
Palikit jūs ramybėje tą Astravą. Pirks tarpininkas tą elektrą, o mes - iš tarpininko(iš TARPININKO o ne iš Astravo :))). Kas dar nežino, galiu pasakyti, kad Klp uosto krovoje solidžią dalį užima BY kroviniai(ypač trąšos). Braliukai nekvaili - puikiai supranta kad vagonai galėtų riedėti į Rygą ar Ventspilį.Mes juk KOKURENTAI. Pavydžiu latviams - jų politikai visada buvo pragmatiškesni(ir protingesni). O mūsų - amerikosų su.bin.laiž.iai visur kiša politiką. Dėl to eilinis Lt runkelis ir uždirba mažiau už rumuną, ką jau ten kalbėti apie latvį...

Ryta

Ryta  portretas
Saunei pasakė latvei ir kas tik lietuvių valdžios bexdielnikam nepritars visi bus priešai šaunuoliai latvei ir ko gero ne vieną Europos šalis nesikeis į ne Europos šalies reikalus savus darbus dirba savo šalių svarbius reikalus sprendžia o lt nieko neveikia tik loja ant visų ir kirsina maidanas Lietuvos valdžia trokšta kraujo praliejimo lasbergis tai yra sakęs maidana ir kraujo praliejimo. Latvei tikrai tolerantiški zmonys ir elekros su estais pigei nusipirks kaip šeima namie pykstasi ner ko nosį kist ir valstybė pati savo problemą išspręso kas kada buvo lietuvo skaidriai atlikta, prezidentai Lietuvos bankinka Vasiliauskas saugoja kaip savo aky, kad kas ne pažiūrėtų kas vyksta Lietuvos banke. Kaip padūkęs putka su batka, uz tuos lojimus tai liks iš tos Lietuvos tik malta mėsa.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių