Quantcast

Minint rugsėjo 11-osios atakų metines D. Trumpas žada smogti Talibanui

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) trečiadienį perspėjo, kad tai, ką jis vadina beprecedenčiu Jungtinių Valstijų kariuomenės puolimu prieš Talibaną Afganistane, tęsis.

Tai jis pareiškė praėjus penkioms dienoms po to, kai nutraukė taikos derybas su talibais.

Per ceremoniją, skirtą paminėti 18-ąsias rugsėjo 11-osios atakų metines, D. Trumpas pareiškė, kad per „pastarąsias keturias dienas“ JAV pajėgos „smogė mūsų priešui smarkiau nei kada nors anksčiau, ir tai tęsis“.

JAV vadovas sakė, kad pulti talibus buvo įsakyta jam atšaukus slaptas taikos derybas su Talibano lyderiais, turėjusias vykti praėjusį savaitgalį. Sprendimas atšaukti derybas buvo priimtas talibams surengus ataką Afganistane, be kita ko, pareikalavusią vieno JAV kario gyvybės.

Apie kokį konkrečiai puolimą prieš Talibaną kalbėjo D. Trumpas, kol kas neaišku.

Pirmadienį JAV vadovas taip pat skelbė, kad „per pastarąsias keturias dienas smogėme savo priešui smarkiau nei kada nors anksčiau per pastaruosius 10 metų“.

Vis dėlto šiuo metu Afganistane yra tik apie 14 tūkst. amerikiečių karių, tuo metu kai 2010-aisiais ten jų buvo dislokuota maždaug 100 000.

Sakydamas kalbą Pentagone D. Trumpas taip pat perspėjo kovotojus daugiau niekada neberengti atakų JAV teritorijoje ir pareiškė, kad jo šalies atsakas į išpuolį būtų itin galingas.

„Jei dėl kokios nors priežasties jie sugrįš į mūsų šalį, eisime bet kur, kur jie bus, ir panaudosime tokią jėgą, kokios Jungtinės Valstijos niekada anksčiau nėra panaudojusios“, – pareiškė prezidentas.

„Aš net nekalbu apie branduolinę jėgą. Jie dar nebus matę nieko panašaus į tai, kas jiems nutiks“, – pridūrė jis.

Šie karingi D. Trumpo komentarai atrodo dar labiau stulbinantys, nes savaitgalį JAV lyderis socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad sekmadienį planavo slapta susitikti su Talibano lyderiais savo prezidentinėje Kemp Deivido rezidencijoje netoli Vašingtono.

Prieš pasirodant tai jo žinutei apie tokias derybas niekam, išskyrus artimiausią D. Trumpo aplinką, nebuvo žinoma.

JAV ir Talibano derybos, kuriomis siekta sudaryti sąlygas išvesti JAV karius iš Afganistano ir užbaigti ilgą, bevaisį karą, truko beveik metus.

Be to, daug kas Vašingtone buvo šokiruoti, o kai kas pyko, kad Talibanas vos neapsilankė prezidento rezidencijoje Rugsėjo 11-osios teroristinių atakų metinių išvakarėse.

Galiausiai, antradienį buvo atleistas D. Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas (Džonas Boltonas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O ko lenda kur nereikia. Pertraukė 2 dangoraižius kas čia tokio. Reikėjo Amerika normaliai padrebint. Kad ateityje susimastyt.

TIKIUOSI TALIBANAS SMOGS ATGAL.

TIKIUOSI TALIBANAS SMOGS ATGAL. portretas
O ŠIAIP AFGANISTANAS YRA IMPERIJŲ KAPINĖS,GERAI BŪTŲ,KAD IR LIKTŲ.NATO 18 METŲ TEN IKLIMPE IR NEŠA MĖSAS NIEKO NEPEŠĘ.

Cha

Cha  portretas
Teroristas Trampas šneka, o jo uodega iš baimės tirta...talibanas nenugalimas...tiek metų su juo jau kariauja ir visvien šnipštas gaunadi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių