Quantcast

Migrantus gelbėjančioms organizacijoms parengs „elgesio kodeksą“

  • Teksto dydis:

Prancūzija, Vokietija ir Italija pirmadienį paskelbė sutarusios parengti „elgesio kodeksą“ labdaringoms organizacijoms, gelbėjančiomis per Viduržemio jūrą į Europą mėginančius patekti migrantus.

Šis „elgesio kodeksas“ būtų mėginimas sureguliuoti operacijas Viduržemio jūroje, kurioje migrantus gelbsti Italijos pakrančių apsaugos tarnyba, Europos pasienio apsaugos tarnybos ir nevyriausybinės organizacijos.

Italija taip pat siekia, kad kitos Europos valstybės atvertų uostus gelbėtojų laivams ir būtų šaliai tenkanti našta.

Šiais metais buvo išgelbėti ir į Italiją atgabenti daugiau nei 83 tūkstančiai žmonių, bandžiusių atplaukti iš Libijos. Dar per 2160 žmonių žuvo leidęsi į šias pavojingas keliones, skelbia JT ir Tarptautinė migracijos organizacija.

Sekmadienį Paryžiuje susitikę trijų valstybių vidaus reikalų ministrai sutiko ieškoti būdų paremti Libijos pakrantės apsaugą ir padėti JT pabėgėlių reikalų agentūrai įsteigti daugiau stovyklų šioje karo nuniokotoje Afrikos valstybėje, teigiama Prancūzijos vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Plane, kuris iki savaitės pabaigos turėtų būti pristatytas visoms 28 ES valstybėms narėms, papildomai bus siūlomos priemonės, turinčios pagerinti ekonominių migrantų grąžinimo į jų gimtąsias šalis procesą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi chi

chi chi chi portretas
Neatlaikė Putino subinlaižių galvelės Kremliaus propagandos intensyvios terapijos seansų: vienas jau pusę metų, kaip katė su pūsle, laksto po visus komentarus su APKALTA, o anonimas-RUSAS, apart šlapimo nelaikymo bėdų, dar ir čiulpiku tapo

visas gelbėjimas surežisuotas

visas gelbėjimas surežisuotas portretas
Tegu netempia į ES prisigraibę jūroje pagal Libijos krantus ir nebus problemos.Kas čia per gelbėjančios organizacijos,kažkaip stebuklingai jos prisistato vos sukiužusi valtelė išplaukia iš Libijos.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Pritariu 3 taškams arba palikt skest kad kitiems pamoka būtų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių