Quantcast

Migrantų gelbėjimo laivas „Lifeline“ įplaukė į Maltos uostą

Šešias dienas jūroje praleidusiam migrantų gelbėjimo laivui „Lifeline“ su daugiau kaip 230 migrantų galiausiai buvo leista įplaukti į Maltos uostą, informuoja transliuotojas BBC.

Vokietijos nevyriausybinės organizacijos laivą Italija ir Prancūzija kaltino tarptautinių taisyklių nepaisymu vykdant migrantų gelbėjimo operacijas. Tuo tarpu laivą įsileidusi Malta teigė sulaikysianti jį, kol vyks tyrimas.

Išgelbėtus migrantus pasidalins Malta, Prancūzija, Airija, Italija, Liuksemburgas ir Portugalija.

Maltos ministras pirmininkas Josephas Muskatas tvirtino, kad jo šalis neprivalėjo padėti laivui, tačiau padarė tai humanitariniais sumetimais.

Italijos naujoji populistų vyriausybė uždarė savo uostus tokiems migrantus gelbėjantiems laivams ir tai parodo platesnio masto krizę Europoje migracijos klausimu.

Italija teigė ir taip jau priėmusi pernelyg daug pabėgėlių. Šiais metais į Italiją jau atvyko daugiau kaip 16 tūkst. migrantų, o nuo 2014 metų – daugiau kaip 600 tūkst. Šalis pareiškė, kad kitos ES šalys priimtų daugiau migrantų, bet kelios šalys – Lenkija, Vengrija, Čekija ir Slovakija – atsisako tai daryti.

Migracija bus svarbiausia tema ketvirtadienį ir penktadienį Briuselyje vyksiančiame ES lyderių susitikime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių