Quantcast

A. Merkel: Ukrainos taikos derybų „gyvybė“ turi būti palaikoma

Vokietijos kanclerė Angela Merkel penktadienį pabrėžė, kad svarbu tęsti taikos derybas tarp Kijevo vyriausybės ir šalies rytuose įsitvirtinusių prorusiškų separatistų.

„Mano patarimas – toliau bandyti tęsti išlaikyti gyvą šį formatą ir neleisti jam pasibaigti aklaviete“, – per savo paskutinį darbo vizitą Rusijoje kaip Vokietijos vyriausybės vadovė sakė A. Merkel.

„Net jeigu pažanga nėra tokia sparti kaip tikėjomės“, – per spaudos konferenciją Kremliuje A. Merkel sakė po derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Kanclerė atliko svarbų vaidmenį stengiantis susitarti dėl taikos Rytų Ukrainoje. Sekmadienį ji vyks vizito į Kijevą.

A. Merkel, pasitrauksianti iš kanclerės pareigų po rugsėjį vyksiančių rinkimų, sakė tęsianti „darbą dėl Ukrainos teritorinio vientisumo iki pat savo mandato paskutiniosios dienos“.

V. Putinas irgi paragino tęsti taikos derybas, nes „jokio kito instrumento pasiekti taiką nėra“.

Ukrainos kariuomenė nuo 2014 metų kovoja su Donecko ir Luhansko srityse įsitvirtinusiais separatistais  per konfliktą, įsiplieskusį po Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos.

Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant separatistams į pagalbą karių ir ginkluotės, nors Maskva tokius kaltinimus atmeta.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių