Quantcast

A. Merkel tikisi „miegoti ramiai“ prie O. Scholzo vyriausybės

Vokietijos kanclerė Angela Merkel penktadienį davė palaiminimą Vokietijos būsimai veikiausiai koalicinei vyriausybei pareiškusi, kad ją pakeitus socialdemokratui Olafui Scholzui (Olafui Šolcui) ji turėtų „miegoti ramiai“.

A. Merkel atsisveikina su politika, valdžioje išbuvusi 16 metų, tuo metu jos konservatorių blokas CDU-CSU ruošiasi užimti opozicijos vietą po blogiausio savo visų laikų pasirodymo praėjusio mėnesio rinkimuose.

Pagrindiniai konservatorių varžovai, centro kairieji socialdemokratai (SPD), dabar derasi dėl koalicinės vyriausybės formavimo su verslui palankia Laisvąja demokratų partija (FDP) ir žaliaisiais.

Trys derybose dalyvaujančios partijos ketvirtadienį pranešė siekiančios, kad naujas ministrų kabinetas, vadovaujamas dabartinio finansų ministro ir vicekanclerio O. Scholzo, pradėtų darbą gruodžio 6-ąją prasidedančią savaitę.

Į laikraščio „Sueddeutsche“ pateiktą klausimą, ką ji mano apie į valdžią greitai sugrįšiančius socialdemokratus, A. Merkel atsakė: „Žinoma, skirtumų bus, bet aš galėsiu miegoti ramiai.“

Lyderė veteranė taip pat leido suprasti, kad nesitiki didelių pasikeitimų fiskalinėje politikoje prie O. Scholzo šalyje, kuri didžiuojasi savo biudžetine drausme.

Nuo 2018 metų šalies finansus prižiūrėjęs O. Scholzas nesudarė įspūdžio, kad būtų „atleidęs [pinigų] kapšelio virveles“, sakė A. Merkel.

Jeigu partijų derybos bus sėkmingos, naujoji trijų partijų vyriausybė planuoja dideles investicijas į klimato apsaugą, infrastruktūrą ir švietimą.

Atsižvelgiant į tai, kad partijos žadėjo laikytis Vokietijos skolinimosi ribų ir nedidinti mokesčių, lieka neaišku, iš ko bus finansuojami koalicijos planai.

A. Merkel eis laikinosios kanclerės pareigas kol bus suformuota nauja vyriausybė.

Jeigu SPD, FDP ir žalieji susitars kaip planuoja, kanclerei A. Merkel nepavyks pagerinti po Antrojo pasaulinio karo rekordiškai ilgai šalį valdžiusio Helmuto Kohlio (Helmuto Kolio) rekordo.

A. Merkel, kuri jau surengė kelis atsisveikinimo vizitus užsienyje, sakė esanti „lanksti“, nors ir nežino, kada bus jos paskutinė darbo diena.

„Aš net negalvojau, ką darysiu kitą dieną po to“, – pridūrė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

po

po portretas
visu jos veiksmu jau ramiai kazin ar galima miegot vien del priimtu nelegalu terorizmo kur zuvo zmones ======
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių