Quantcast

A. Merkel sutuoktinis kaltina nepasiskiepijusius vokiečius tinginyste

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel sutuoktinis antradienį apkaltino nepasiskiepijusius vokiečius „tinginyste“, šaliai siekiant pažaboti dramatišką naujų užsikrėtimų COVID-19 skaičiaus augimą.

Nauja COVID-19 banga iš dalies siejama su faktu, kad nepakankama dalis gyventojų yra pasiskiepiję, palyginus su kitomis Vakarų Europos šalimis, tokiomis kaip Prancūzija, Italija ar Ispanija. Vokietijoje visiškai vakcinuoti 68 proc. visų šalies gyventojų.

„Stebina tai, kad trečdalis gyventojų nesivadovauja mokslinėmis išvadomis“, – interviu Italijos laikraščiui „La Repubblica“ sakė A. Merkel vyras Joachimas Saueris (Joachimas Zaueris). Jo žodžius išplatino Vokietijos dienraštis „Die Welt“.

„Iš dalies taip yra dėl tam tikro vokiečių tingėjimo ir pasitenkinimo savimi“, – kalbėjo gana retai viešai pasisakantis J. Saueris.

„Kitai grupei priklauso žmonės, vedami asmeninių įsitikinimų, tam tikros ideologinės reakcijos į tai, ką jie laiko vakcinacijos diktatūra“, – sakė  J. Saueris. Pasak jo, šioje grupėje yra gydytojų ir mokslininkų.

J. Saueris yra kvantinės chemijos specialistas, kaip ir jo garsioji žmona. Italijoje jis lankėsi akademiniais tikslais.

Pora vengia viešumos, ir J. Saueris retai bendrauja su žiniasklaida. Jų apsilankymas kasmet vykstančiame Bairoito operos festivalyje yra vienas iš nedaugelio atvejų, kai kanclerė ir jos sutuoktinis būna nufotografuojami kartu.

J. Sauerio teigimu, vokiečių dvejonės dėl vakcinos yra dar labiau apgailėtinos, nes tai, kaip greitai pandemijos metu buvo sukurti saugūs ir veiksmingi skiepai, yra „stebuklas“.

Prieš dieną A. Merkel perspėjo, kad Vokietija daro nepakankamai, kad sustabdytų „labai dramatišką“ ketvirtąją pandemijos bangą.

Darbą baigianti ir laikinai kanclerės pareigas einanti A. Merkel, kurią kitą mėnesį turėtų pakeisti finansų ministras Olafas Scholzas (Olafas Šolcas), ne kartą ragino vokiečius vakcinuotis.

Vangus gyventojų skiepijimasis  ir greitai mažėjantis laisvų lovų skaičius intensyviosios terapijos skyriuose kursto aršias diskusijas, ar Vokietijai nereikėtų pasekti  Austrijos pavyzdžiu ir padaryti skiepus nuo COVID-19 privalomais.

A. Merkel vyriausybė anksčiau atmetė tokią galimybę, tačiau keletas politinių lyderių, įskaitant Bavarijos premjerą Markusą Soederį (Markusą Zėderį), pastarosiomis dienomis privalomą skiepijimą ragino įvesti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
savo bobai padeda vest nusikalstama propoganda jei ses tai kartu draugiskai pagal stasy normatyvus===

a

a portretas
Ne tinginyste ,o bukumu reikia kaltinti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių