Quantcast

A. Merkel ragina Baltarusijos valdžią nutraukti represijas, paleisti politinius kalinius

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį išreiškė solidarumą su protestuotojais Baltarusijoje ir paragino šios šalies valdžią nedelsiant nutraukti represijas bei paleisti politinius kalinius, pranešė Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“.

„(Baltarusijos) valdžia tikisi, kad pasaulis ir vėl užmirš šiuos drąsius žmones, – pareiškė A. Merkel. – Negalime to leisti. Vokietija ir Europos Sąjunga ir toliau trauks atsakomybėn asmenis, kaltus už besitęsiančius žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje; tą mes jau darome su ES sankcijomis.“ 

Kanclerė priminė, kad Vokietija palengvino vizų išdavimą Baltarusijoje persekiojamiems opozicionieriams, skiria stipendijas ir palaiko nepriklausomą šios šalies žiniasklaidą.

Ji pripažino, kad „neįmanoma šio konflikto išspręsti iš šalies, tačiau ši pagalba rodo šiems drąsiems žmonėms, kad esame jų pusėje ir girdime jų balsus, kaip ir prieš šešis mėnesius“.

A. Merkel dar kartą pakartojo, kad Vokietija ir ES nepripažįsta Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatų, nes rinkimai, anot jos, nebuvo demokratiški, laisvi ir teisingi.

Baltarusiją jau beveik šešis mėnesius krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti. Opozicija jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vbs

vbs portretas
kad ir Bielarusija ragina vokiecius bent nemusti vokietuku protestuotoju...

1939

1939 portretas
O Frau Frankenstein neragina ta pati padaryti kremliniams? Dvigubi standartai, o gal pajegumai nebe tie?

Sušikti veidmainiai,

Sušikti veidmainiai, portretas
sėdi ant rusiškos dujų adatos,ir,atseit,kritikuoja....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių