Quantcast

A. Merkel: venkite tų, kurie nešioja neapykantą

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį paragino šalies piliečius saugotis tų, kurie nešioja „neapykantą širdyse“, Vokietijos antiislamiškam judėjimui „Europiečiai patriotai prieš Vakarų islamizaciją“ (PEGIDA) ruošiantis vėliau pirmadienį minėti pirmąsias įkūrimo metines.

„Kanclerė sureagavo į tokias demonstracijas savo Naujųjų metų kalboje 2015 metais, ir pakartosiu dar kartą čia, kad, deja, tai vis dar galioja: Nesekite paskui tuos, kurie nešioja neapykantą savo širdyse“, – sakė A.Merkel atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas).

Pirmadienį Dresdene 16 val. Grinvičo (19 val. Lietuvos) laiku prasidėsianti PEGIDA demonstracija yra ryškus kontrastas A.Merkel pastangoms. Vokietijos kanclerė savaitgalį surengė svarbią vienos dienos kelionę į Turkiją, kur gyrė pasiektą pažangą, padedant Ankarai įveikti migrantų krizę, ir pažadėjo pastūmėti jos seniai įstrigusį narystės ES siekimo procesą.

Vokietija yra viena populiariausių šalių, kurias renkasi migrantai, daugiausia patenkantys į Europą per Turkiją ir Balkanus. Į didžiausią Europos ekonomiką šiais metais, kaip prognozuojama, turėtų atvykti maždaug milijonas nuo karo ir skurdo bėgančių žmonių, ir dėl to didžiulį nepasitenkinimą reiškia įvairios prieš užsieniečius nusistačiusios grupės, įskaitant aniislamišką ir antiimigracinį judėjimą PEGIDA.

PEGIDA anksčiau yra pavadinusi A.Merkel „pavojingiausia moterimi Europoje“, o jos lyderė Tatjana Festerling teidia, kad dėl kanclerės politikos atverti šalies duris pabėgėliams Vokietija virto „gigantiška stovykla džiunglėse“.

Vokietijos „antiislamizacijos“ judėjimas PEGIDA buvo įkurtas pernai spalį Dresdene.

Iš pradžių jo rengiamos „Pirmadienio eitynės“ šiame mieste sutraukdavo vos po kelis šimtus žmonių, tačiau ilgainiui protestuotojų skaičius augo, o analogiški judėjimai ėmė kurtis ir kituose Vokietijos miestuose.

Sausio pradžioje, po kruvinų islamo ekstremistų išpuolių Paryžiuje, PEGIDA eitynėse Dresdene dalyvavo 25 tūkst. žmonių.

Tačiau PEGIDA siunčiama ksenofobinė žinia išprovokavo gausias atsakomąsias demonstracijas, kurios pagal dalyvių skaičių smarkiai pranoko prieš užsieniečius nukreipto judėjimo ir jo regioninių atšakų šalininkų mitingus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Merkel,reikes.

Merkel,reikes. portretas
Kas Merkel dave teise Europa paversti Afrika,Azija.manau vienas zmogus ar keli perlamentarai negali tai spresti.Juk cia didele atsakomybe pries visus mus.Manau ponia imasi per dideles atsakomybes.O reikes veliau ar anksciau atsakyti.

lol

lol portretas
Jo, venkite neadekvačių senstančių bobų

rupintojele

rupintojele portretas
gal ponia pasakys kaip jie atrodo juk pati kviete visus o dabar jau kalba kad kai kuriu reikia saugotis gal jankiai zino juk jie patyre taikdariai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių