Quantcast

A. Merkel perspėja dėl sąmokslo teorijų grėsmės kovoje su koronavirusu

Vokietijos kanclerė Angela Merkel gynė savo vyriausybės sprendimą šalyje įvesti dalinį karantiną ir perspėjo, kad propaganda ir sąmokslo teorijos kenkia pastangoms kovoti su koronavirusu.

A. Merkel paragino vokiečius kartu su ja laikytis apribojimų ir neklausyti tų, kurie atsisako klausyti mokslininkų rekomendacijų, kaip stabdyti ligos plitimą.

„Noriu pasakyti aiškiai: melas ir dezinformacija, sąmokslas ir neapykanta kenkia ne tik demokratinei diskusijai, bet ir kovai su koronavirusu“, – Bundestage kalbėjo A. Merkel.

Į jos pasisakymą švilpimu sureagavo kraštutinės dešinės partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) parlamentarai, kuriuos nuramino tik Bundestago pirmininko Wolfgango Schaeubles įsikišimas.

Trečiadienį paskelbta apie Vokietijoje įvedama dalinį karantiną – visą lapkritį nedirbs restoranai, barai, kino teatrai sporto klubai ir baseinai.

Tiesa, karantino metu ir toliau veiks mokyklos, vaikų darželiai ir parduotuvės, taip pat nebus ribojamas žmonių judėjimas.

Šis vyriausybės žingsnis susilaukė įvairių pažiūrų politikų palaikymo, tačiau verslo atstovai perspėjo, kad smulkusis verslas sunkiai išgyvens, nepaisant 10 mlrd. eurų, kuriuos vyriausybė žada skirti verslui paremti.

A. Merkel taip pat patikino, kad, smarkiai išaugus naujų COVID-19 atvejų skaičiui, griežtesni apribojimai buvo vienintelis atsakingas būdas spręsti protrūkio krizę.

„Priemonės, kurių imamės, yra tinkamos, būtinos ir proporcingos. Šaltojo metų laiko pradžioje atsidūrėmė dramatiškoje situacijoje“, – sakė A. Merkel.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių