Quantcast

A. Merkel pasmerkė Vengrijos LGBTQ įstatymą ir pavadino jį neteisingu

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pasmerkė naują Vengrijos įstatymą, kuriuo draudžiamas šviečiamasis turinys vaikams apie LGBTQ žmones, ir pavadino jį neteisingu, Europoje kilus ginčams dėl šio Vengrijos sprendimo.

„Šį įstatymą laikau neteisingu ir nesutampančiu su mano politikos supratimu“, – parlamente, atsakydama į kraštutinių dešiniųjų pažiūrų parlamentaro klausimą, sakė A. Merkel.

Vokietijos lyderės teigimu, tai, kad tos pačios lyties asmenų partnerystės Vengrijoje yra leidžiamos, prieštarauja įvestam švietimo apie jas draudimui.

„Tai paveikia švietimo laisvę, o tokiems dalykams politiškai aš prieštarauju“, – teigė ji.

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen trečiadienį teigė, kad naujasis Vengrijos įstatymas, draudžiantis LGBTQ turinį vaikų švietimo srityje yra „gėdingas“ ir neatitinka ES vertybių.

„Įstatymu žmonės aiškiai diskriminuojami seksualinės orientacijos pagrindu. Tai prieštarauja visoms vertybėms, pagrindinėms ES vertybėms“, – per spaudos konferenciją Briuselyje sakė U. von der Leyen.

Jos teigimu, EK įspės Budapeštą dėl įstatymo. U. von der Leyen taip pat teigė: „Pasinaudosiu visais komisijos įgaliojimais, kad ES piliečių teisės būtų užtikrinamos, nepriklausomai nuo to, kur esi ir kur gyveni.“

Šis su birželio 15 d. patvirtintu Vengrijos įstatymu susijęs klausimas ES sukėlė daug pasipiktinimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Niekas nedraudžia Orbanui išeiti iš ES ir prisijungti prie ruskyj mir.

Stazi

Stazi portretas
Palikit vaikus ramybeje, iskrypeliai.

SAUNUOLIAI VENGRAI

SAUNUOLIAI  VENGRAI  portretas
spjaukit y snuky tai merkelinei vokiskai durai...ir y jos siknaskyliness,,vertybes,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių