Quantcast

A. Merkel paskiepyta „AstraZeneca“ vakcina nuo koronaviruso

Vokietijos kanclerė Angela Merkel penktadienį buvo paskiepyta pirmąja „AstraZeneca“ vakcinos nuo pandeminio koronaviruso doze, praėjus daugiau nei dviem savaitėms po to, kai vokiečių pareigūnai rekomendavo šiais skiepais skiepyti tik 60 metų ir vyresnius žmones.

„Džiaugiuosi, kad šiandien buvau paskiepyta savo pirmąja „AstraZeneca“ doze. Dėkoju visiems, dalyvaujantiems vakcinacijos kampanijoje, ir visiems, kurie skiepijasi. Skiepijimas yra raktas norint išeiti iš pandemijos“, – 66 metų A. Merkel sakė savo atstovo spaudai Steffeno Seiberto (Štefeno Zeiberto) paskelbtame pranešime socialiniame tinkle „Twitter“.

Prieš beveik 16 metų į valdžią atėjusi A. Merkel šiemet ruošiasi pasitraukti.

2019 metais buvo kilęs susirūpinimas dėl kanclerės sveikatos būklės, kai ji buvo kelis kartus viešumoje užfiksuota apimta drebulio priepuolių. Nuo to laiko kanclerė, regis, jaučiasi gerai.

Vyriausybės vadovės buvo dažnai klausiama apie planus pasiskiepyti, tačiau ji pareiškė, kad lauks savo eilės pagal Vokietijos griežtą vakcinavimo nuo COVID-19 prioritetų politiką.

Vokietijos sostinė, laikoma atskira federaline žeme, anksčiau šį mėnesį pradėjo siūlyti skiepus visiems vyresniems nei 60 metų asmenims.

Vokiečių pareigūnai iš visų jėgų stengiasi įtikinti visuomenę skiepytis „AstraZeneca“ vakcina, pasitikėjimas kuria Europoje yra pakirstas po pranešimų apie retus, bet rimtus šalutinius poveikius.

Kovo pabaigoje Vokietijos vakcinų komisija STIKO paskelbė, kad šį preparatą rekomenduojama vartoti tik 60 metų ir vyresniems žmonėms dėl kelių sunkių kraujo krešėjimo atvejų tarp jaunesnių paskiepytų asmenų.

Jaunesni nei 60 metų žmonės ir toliau gali skiepytis „AstraZeneca“ produktu, pasitarę su savo gydytoju ir gerai susipažinę su galima rizika.

Dar kelios šalys, įskaitant Prancūziją, Ispaniją ir Kanadą, skiepijant „AstraZeneca“ vakcina taip pat nustatė apribojimus pagal amžių dėl retų, bet sunkių kraujo krešulių susidarymo atvejų.

Danija šią savaitę visiškai uždraudė naudoti „AstraZeneca“ preparatą dėl įtarimų, kad jis gali sukelti kraujo krešulių susidarymą, o ES pranešė besitikinti gauti 50 mln. „Pfizer/BioNTech“ vakcinos dozių pirma laiko.

Prancūzijos pramonės ministrė Agnes Pannier-Runacher (Anjes Panjė-Runašer) penktadienį mažai tikėtina pavadino tikimybę, kad ES atnaujins sutartis dėl „AstraZeneca“ vakcinos tiekimo, tačiau galutinis sprendimas dar nepriimtas.

Kovo pabaigoje Europos vaistų agentūra (EVA) pranešė, kad ekspertai, nagrinėję galimus ryšius tarp „AstraZeneca“ vakcinos ir retų kraujo krešulių susidarymo atvejų, nerado jokių konkrečių rizikos veiksnių, bet tęsia savo tyrimą.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) taip pat yra pareiškusi, kad „AstraZeneca“ preparatas yra saugus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Geras šalies vadovas savo žmonių neleis nuodyti, neišbandyta vakciną,tuo labiau turinčią pašalinius poveikius.

manantis

manantis portretas
parašyti galima ką tik nori ?

kiek

kiek portretas
dar si /STASY/ kgb filjalas buv DV dar mutins politvandeni/ vokietijoje juk tai ne izraelis o ji dirba pagal visus kanonus butent kenkdama vokieciams kaip bidonas jav del dujotiekio kuris beveik uzbaiktas ji meluoja perakis nesilaikydama sutarimo ir /garbes/ kurios pas /bobule/ nei trupinelio vyt ja i pensija pas bidona kartu su juo?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių