Quantcast

A. Merkel: ES dujų direktyvos pataisos negali sustabdyti „Nord Stream 2“ projekto

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos dujų direktyvos pataisos negali sustabdyti per Baltijos jūrą iki Vokietijos nutiesto Rusijos eksporto dujotiekio plėtros projekto „Nord Stream 2“, pareiškė Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

„Atnaujinta dujų direktyva suteikia Europos Komisijai daugiau galimybių prieštarauti. Tačiau ji negali užkirsti kelio tam (šio projekto įgyvendinimui – red.)", – A. Merkel cituoja Vokietijos laikraštis „Handelsblatt“.

Kartu Vokietijos kanclerė pabrėžė, jog bus tęsiamas rusiškų dujų eksportas į Europą per Ukrainą, kuri „turėtų likti tranzito šalis, nepaisant„ Nord Stream 2“.

Ji teigė, jog Ukrainos dujų tranzito koridoriaus išsaugojimą yra aptarusi su Rusijos prezidentu ir ketina tai padaryti ir su naujuoju Ukrainos prezidentu.

„Aš dėl to daviau sau žodį“, – akcentavo A. Merkel.

Europos Parlamentas praėjusį mėnesį priėmė, o Europos Sąjungos Taryba patvirtino Europos Komisijos pagal ES Trečiojo energetikos paketo principus parengtas Dujų direktyvos pataisas; jos taip pat bus pritaikytos „Nord Stream 2“ vamzdynui.

Rusija Europai aktyviai peršamą antrąjį dujotiekį per Baltijos jūrą iki Vokietijos tikisi nutiesti iki 2020 metų pradžios. Vamzdynas, kurio metinis pralaidumas – 55 mlrd. kubinių metrų, padvigubintų šio rusiškų dujų eksporto koridoriaus pajėgumą.

„Nord Stream 2“ projektas yra sulaukęs kai kurių ES narių, įskaitant ir Lietuvos, aktyvaus priešinimosi: jis laikomas ne ekonomine, o politine schema. Oficialūs Vokietijos vyriausybės vertinimai – priešingi.

Šį projektą itin neigiamai vertinančios Jungtinės Valstijos ketina įvesti sankcijas jo dalyviams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisingai

teisingai portretas
ir protingai padare uzteks jav kapitalistam valdyt europa geriau pasirupina savo zmonemis ,,,,,,

Uzdaryti

Uzdaryti portretas
Siulau uzdaryti ta vamzdi kaip nesaugu ir kelenti pavoju, tegu is musu dujas perka ner cia ko nusileisti. P.s. musu elektrine tai reikalavo uzdaryti

pagaliau

pagaliau portretas
tikras priežastis austrai įvardijo, JAV planavo visą Europą dujomis aprūpinti, o rusus kaip konkurentus pašalinti, uždarant ilgalaikiams remontams Ukrainos magistralinius vamzdynus, kurie yra ypatingai susidėvėję, beje kurių remontų sumos yra panašios sumai statybų Nord Stream 2
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių