Quantcast

A. Merkel: ES derybos dėl ekonomikos gaivinimo plano gali būti bevaisės

Vokietijos kanclerė Angela Merkel perspėjo, kad Europos Sąjungos (ES) lyderiai sekmadienį gali nepasiekti susitarimo dėl milžiniško koronaviruso paveiktos Europos ekonomikos gaivinimo plano.

Atvykdama į neplanuotos trečios ir tikriausiai „lemiamos“ dienos derybas vykstant specialiam Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdžiui, A. Merkel žurnalistams teigė, kad 27 šalių lyderiai turi „daug nuomonių“ dėl planuojamo fondo dydžio ir naudojimosi juo taisyklių.

„Vis dar negaliu pasakyti, ar sprendimas bus rastas. Geranoriškumo yra daug... bet gali atsitikti ir taip, kad šiandien rezultatų nepasieksime“, – perspėjo Vokietijos vyriausybės vadovė.

Sekmadienio rytą A. Merkel susitinka su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles'u Micheliu, kurie drauge bandys paruošti naują pasiūlymą ir išeiti iš aklavietės, kurioje ES atsidūrė Nyderlandų premjerui Markui Ruttei bei dar penkioms „taupiosioms“ narėms užblokavus susitarimą.

Pagal pirminį Ch. Michelio pasiūlymą, ES šalims narėms paskolomis ir dotacijomis būtų išdalytas 750 milijardų eurų paketas, skirtas jų ekonomikai atgaivinti po pandemijos nulemtos istorinės recesijos. Tačiau Austrija mano, kad paketas yra pernelyg didelis, o Nyderlandai siekia, kad šalims narėms būtų leista vetuoti nacionalinius išlaidų planus.

Sekmadienio rytą prasidėjusios derybos, manoma, gali užtrukti iki vėlaus vakaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
ji :jis ar jis? Amerika tai zino ir kol ja valdo to neisduos !

Lygūs tarp lygiu?

Lygūs tarp lygiu? portretas
Koks Lietuvos balsas?

o

o portretas
kodel cenzuruojat kom juk nuomone tai ne nusikaltymas reiskia kazkas panasaus i tiesa o kad M bendradarbiavo s u P Stasy /firmoje/ tai nepaslepsi ko gero.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių