Quantcast

A. Merkel atmetė A. Guterreso pasiūlymą užimti pareigas Jungtinėse Tautose

Buvusi Vokietijos kanclerė Angela Merkel atmetė JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso pasiūlymą užimti pareigas Jungtinėse Tautose. Ji praėjusią savaitę kalbėjosi telefonu su A. Guterresu, „padėkojo ir pranešė jam, kad nepriims pasiūlymo“, trečiadienį informavo A. Merkel biuras.

A. Merke pernai po 16 darbo metų pasitraukė iš Vokietijos kanclerio posto. A. Guterresas 67-erių politikei laiške pasiūlė pirmininkauti aukštai patariamai institucijai, kuri spręstų globalių viešųjų gėrybių klausimus.

Viešųjų gėrybių pavyzdys yra ozono sluoksnis, terminą taip pat galima taikyti tarptautinėms taisyklėms, pavyzdžiui, dėl skrydžių saugos ir pasaulinės prekybos. Viešųjų gėrybių sričiai priskiriamas ir kosmosas bei didelė jūrų dalis.

JT šalys praėjusiais dešimtmečiais jau pasiekė virtinę susitarimų, kurie nustato tarptautines taisykles, kaip elgtis su šiomis viešosiomis gėrybėmis. A. Merkel jau anksčiau atmetė spėliojimus, kad norėtų tapti JT generaline sekretore.

A. Guterreso pasiūlyta patariamoji taryba yra vienas svarbiausių generalinio sekretoriaus JT reformų projektų per sausį prasidėjusią antrąją kadenciją. Numatomas patariamasis organas turi suteikti postūmį pasauliniu lygmeniu atnaujinti JT veiklą ir principus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIKOS !!

TAIKOS  !! portretas
Cha ,o kam JAI dirbti toki sudetinga darba ?! Ji dekinga ,kad visos tautos po 2ro pasaulinio karo" nenushlave" hitlerine vokietija iki pelenu .Padirbejo[[nes protinga,ir nepiktybishka!!]] " Sukurpe " dujas vakaru europai ,pristabde rietenas [[[ " isivakcinavo" gera tunta islamistu ...kad teroristamsISI butu sudetingiau zudyti]] ir dabar---poilsis.Ji protinga ir negobshi..Laiku "nulipo nuo scenos".

Nu

Nu portretas
O kam Merkelienei kažkokie dar darbai? Jos sveikata prasta, o pensija milžiniška. Vyro pensija irgi puiki. Taigi jai tik ilsėtis Kanaruose be rūpesčių ir viskas.

Pasiūlymas

Pasiūlymas portretas
Kokios JT, Rusijos dujos ir nafta - čia tai pasiūlymas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių