Quantcast

Mauritanijoje vyksta prezidento rinkimai

  • Teksto dydis:

Mauritanijoje šeštadienį vyksta naujo prezidento rinkimai. Balsavimo teisę šalyje turi apie 1,5 mln. žmonių. Rezultatų tikimasi kitos savaitės pradžioje.

Ligšiolinis prezidentas Mohammedas Ouldas Abdelas Azizas, kuris 2008-aisiais atėjo į valdžią po pučo ir per rinkimus 2009  ir 2014 metais buvo patvirtintas poste, po dviejų kadencijų trečiosios nesieks. Favoritu laimėti rinkimus iš šešių kandidatų laikomas buvęs generalinio štabo vadas Mohamedas Ouldas Ghazouanis, kurį remia M. O. Abdelas Azizas ir kuris per rinkimų kampaniją pirmiausiai žadėjo tęstinumą ir saugumą.

Didžiausias jo priešininkas yra buvęs premjeras Sidis Mohamedas Boubakeris, kurį remia kelios opozicinės partijos, tarp jų - islamistinė „Tewassoul“. Apklausa praėjusią savaitę M. O Ghazouaniui prognozavo 30 proc. gyventojų pasitikėjimą, o S. M. Boubakeriui – 23 proc. Likę keturi kandidatai laikomi autsaideriais.

Opozicija dar prieš balsavimą įspėjo dėl sukčiavimo per rinkimus ir Nacionalinę rinkimų komisiją kritikavo kaip šališką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Viespatie,Dieve! Kokiu tautu dar yra xx1 amziuje,,Apsaugok mus Dieve.

Anonimas

Anonimas portretas
Palaikau Bubakerį, tai Mauritanijos ateitis !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių