Quantcast

Maskvos meras: sostinėje nuo antradienio atšaukiamas karantinas

Maskvos meras Sergejus Sobianinas pirmadienį paskelbė, kad Rusijos sostinėje atšaukiamos griežtos kelias savaites galiojusios priemonės koronaviruso plitimui pažaboti.

Nuo antradienio mieste „bus atšaukta saviizoliacijos ir leidimų sistema“, sakoma mero vaizdo įraše, paskelbtame socialiniame tinkle „Facebook“. Jame taip pat nurodoma, kad „Maskva grįžta prie savo įprasto gyvenimo ritmo“.

Didžiausiame Rusijos mieste, turinčiame apie 12 mln. gyventojų, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą kovo pabaigoje buvo paskelbtas karantinas.

Sostinė tebėra Rusijos pandemijos epicentre: Maskvoje užregistruota maždaug pusė visų šalyje patvirtintų 476 658 užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejų.

Miesto pareigūnai buvo įvedę griežtą leidimų sistemą, pagal kurią maskviečiai galėjo naudotis viešuoju transportu ir taksi paslaugomis tik darbo ir kitais svarbiausiais tikslais.

„Visi pagrindiniai ribojimai bus atšaukti birželį – su sąlyga, jei bus išlaikomas epidemiologinis saugumas ir laikomasi sanitarinių priemonių“, – pareiškė S. Sobianinas.

Maskvos gyventojai, įskaitant senjorus ir sergančiuosius lėtinėmis ligomis, galės nuo antradienio išeiti iš namų savo reikalais, pridūrė meras.

Nuo antradienio taip pat bus leista atsidaryti kirpykloms, grožio salonams ir veterinarijos klinikoms.

Bibliotekos, nekilnojamojo turto agentūros ir paslaugas gyventojams teikiančios bendrovės galės tęsti darbą nuo kitos savaitės pradžios, nurodė Maskvos meras.

Nuo birželio 16-osios muziejai ir zoologijos sodai galės įsileisti elektroninius bilietus įsigijusius lankytojus, taip pat bus leidžiami sporto renginiai, tačiau stadionuose galės būti užimta tik 10 proc. vietų.

S. Sobianinas sakė, kad sostinės restoranams ir kavinėms bus leista atsidaryti dviem etapams: nuo kitos savaitės bus leista veikti jų lauko terasoms, o dar kitą savaitę jų darbo ribojimai bus dar labiau sušvelninti.

Nepaisant planų atšaukti karantiną, meras paragino sostinės gyventojus likti budrius, nes „tikimybė [užsikrėsti] koronavirusine infekcija sumažėjo, bet vis dar egzistuoja“.

„Privalome nuolat stebėti situaciją ir užkirsti kelią naujam protrūkiui“, – sakė S. Sobianinas.

Rusija užima trečią vietą pasaulyje pagal patvirtintų COVID-19 atvejų skaičių; ją lenkia tik Jungtinės Valstijos ir Brazilija.

Rusų sveikatos pareigūnai pirmadienį pranešė, kad bendras mirčių nuo COVID-19 skaičius pasiekė 5 971, o per praėjusią parą užregistruoti 8 985 nauji užsikrėtimo šia liga atvejai. Pastarosiomis savaitėmis per parą registruojamų naujų užsikrėtimo atvejų skaičius Rusijoje svyruoja nuo 8 iki 9 tūkstančių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių