Quantcast

Maskvos didysis teatras nepratęs sutarties su baleto trupės vadovu S. Filinu

  • Teksto dydis:

Legendinis Maskvos didysis teatras ketvirtadienį paskelbė, jog nepratęs sutarties su savo baleto trupės meno vadovu Sergejumi Filinu, kuris 2013-aisiais buvo sužeistas per brutalų išpuolį, kai jam į veidą buvo šliūkštelėta rūgšties.

„Didžiojo teatro generalinis direktorius Vladimiras Urinas baigiantis sezoniniam susitikimui informavo meno vadovą Sergejų Filiną, kad jo sutartis, kuri baigsis 2016 metų kovą, nebus pratęsta“, - rašoma teatro paskelbtame pareiškime.

2013 metų sausį S.Filinui netoli jo namų užpuolikas šliūkštelėjo į veidą rūgšties. Buvo nustatyta, kad nusikaltimas įvykdytas baleto solisto, kuris buvo nepatenkintas tuo, kaip meno direktorius vadovavo šokėjams, užsakymu.

Po šokio pasaulį sukrėtusio išpuolio S.Filinas beveik apako, o jo veidas liko subjaurotas randų.

S.Filino užpuolikų teismo procesas, per kurį nusikaltimo užsakovas Pavelas Dmitričenka buvo nuteistas kalėti šešerius metus, atskleidė Didžiajame teatre tvyrančią didžiulę nesantaiką ir jo užkulisiuose rezgamas intrigas. Pats baleto trupės meno vadovas buvo kaltinamas tuo, kad skirstė vaidmenis už pinigus ar seksą.

S.Filinas, kuris pats anksčiau buvo baleto primarijus, Rusijos naujienų agentūrai TASS sakė, jog „neturi priežasčių įsižeisti“, nes numatė, kad jam nebus pasiūlyta pratęsti sutartį.

„Šiuolaikiniame pasaulyje tai yra įprasta praktika. Laikau ją teisinga“, - sakė jis.

„Turiu judėti pirmyn, augti kaip profesionalas, daryti kažką nauja“, - pridūrė S.Filinas.

Didžiojo teatro direktorius V.Urinas TASS sakė, kad sprendimas nepasiūlyti S.Filinui naujos sutarties susijęs su „teatro vidaus gyvenimo reikalais“.

S.Filinas ateinantį sezoną liks vadovauti baleto trupei. Be to, pasak meno vadovo, jam pasiūlyta „bendradarbiauti“ su Didžiuoju teatru, kai baigsis jo darbo sutartis.

Naujo baleto trupės meno vadovo pavardė greičiausiai bus paskelbta rugsėjį, nurodė V.Urinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zoro

Zoro portretas
Neidomus mims maskoliskos peripetijos. Baikit apie tuos nusikaltelius rasyti!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių