Quantcast

Maskvoje surengtas mitingas už žodžio laisvę

Į mitingą už žodžio ir spaudos laisvę Maskvos centre, Akademiko A. Sacharovo prospekte, susirinko apie 1 600 žmonių, apie tai, remdamasi Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, pranešė TASS.

Tvarką su valdžia suderintame renginyje prižiūrėjo policija ir Rusijos nacionalinė gvardija.

Iš pradžių mitingo organizatoriai planavo atkreipti visuomenės dėmesį į internetinio laikraščio „Meduza“ žurnalisto Ivano Golunovo bylą. Tačiau nutraukus jo baudžiamąjį persekiojimą, renginio šūkis buvo pakeistas į „Įstatymai ir teisingumas visiems“. Maskvos valdžia mitingą surengti leido porai valandų.

I. Golunovas buvo sulaikytas birželio 6 d. policijai pareiškus, kad jo nuomojamame bute rasta narkotinių medžiagų. Teismas jam skyrė namų areštą, tačiau jo suėmimas sukėlė visuomenės nepasitenkinimą. Vidaus reikalų ministerijai atlikus sulaikymo aplinkybių tyrimą, kaltinimai žurnalistui buvo panaikinti, o birželio 11 d. I. Golunovo baudžiamasis persekiojimas buvo nutrauktas.


Šiame straipsnyje: Maskvažodžio laisvėmitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kaip pas mus su žodžio LAISVE prieš gėjus ir žydus?..

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Gal net Racas netycia pakeista ta oziu fermos p y z d a Garbabbabciauciauciauskaitaite.Bet matyt viska nulems tai kaip jautriai Nausiediene reaguoja i geles...

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Girdejau Nuoseda per telika labai dejavo , kad kovos uz zodzio laisve Oziu fermoje. Tai gal jau Artura Raca i LRT priims dirbti ?????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių