Quantcast

Maskva smerkia Rusijai nepalankų arbitražo nuosprendį dopingo byloje

Kremlius penktadienį pasmerkė Sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimą nepanaikinti visų apribojimų rusų sportininkams ir uždrausti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dvejus metus lankytis olimpinėse žaidynėse bei pasaulio čempionatuose.

„Apgailestaujame dėl šio sprendimo ir, žinoma, vertiname jį neigiamai. Tačiau, kaip jau pažymėjo mūsų sporto vadovai, svarbiausia yra tai, kad sportininkai turėtų teisę dalyvauti tarptautinėse varžybose; tai padės jiems išsaugoti savo tarptautinę kvalifikaciją ir sportinę formą“, – pareiškė V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

Jis pabrėžė, kad Rusija ir toliau palaikys kuo glaudesnius ryšius su sporto organizacijomis.

„Tęsime šį dialogą, toliau ginsime savo interesus visomis turimomis priemonėmis ir tęsime kovą su dopingu, kurį savo kalbose ne kartą didžiausiu blogiu yra vadinęs Rusijos prezidentas“, – nurodė D. Peskovas.

Išvakarėse CAS paskelbė sprendimą, kad draudimas Rusijai dalyvauti tarptautinėse rungtynėse, įvestas dėl kaltinimų dėl valstybės remiamos dopingo programos, turėtų galioti dvejus, o ne ketverius metus.

CAS perpus sumažino Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) ketveriems metams įvestą draudimą, tačiau tai reiškia, kad Rusijos komandos vis tiek šį laikotarpį negalės dalyvauti tarptautinėse varžybose dėl antidopingo taisyklių pažeidimų.

Rusijos sportininkams ir komandoms kaip neutraliems atletams vis tiek bus leidžiama varžytis Tokijo olimpinėse žaidynėse ir 2022 metų žiemos olimpiadoje Pekine, taip pat pasaulio čempionatuose, įskaitant 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą Katare, jei jie nebus įsitraukę į dopingo vartojimą ar teigiamų testų dangstymą.


Šiame straipsnyje: RusijadopingasteismasOlimpiada

NAUJAUSI KOMENTARAI

ku

ku portretas
ku ku vatnikai ir jų gerbėjai.Laikas atidirbinėti putlerio rubliukus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių