Quantcast

Maskva imasi atsakomųjų priemonių dėl Atėnų sprendimo išsiųsti rusų diplomatus

  • Teksto dydis:

Rusija pirmadienį pranešė iškvietusi į Užsienio reikalų ministeriją Graikijos ambasadorių Maskvoje ir informavusi jį apie „atsakomąsias priemones“ po Atėnų sprendimo išsiųsti iš šalies du rusų diplomatus.

Rusų diplomatai buvo išsiųsti už tai, kad kišosi į Graikijos santykius su Makedonija.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos išplatintame pareiškime rašoma, kad pirmadienį Graikijos ambasadoriui Andrėjui Friganui (Andreas Fryganas) buvo „įteikta nota, kurioje informuojama apie atsakomąsias priemones dėl nedraugiškų Atėnų veiksmų“.

Naujienų agentūrai AFP susisiekus su ministerija, jos atstovai atsisakė plačiau komentuoti „atsakomąsias priemones“, tačiau leido suprasti, kad išsiunčiami du graikų diplomatai.

Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministerija informavo, kad Atėnai išsiuntė iš šalies du rusų diplomatus ir dar dviem Rusijos piliečiams uždraudė atvykti į Graikiją.

Graikija nepateikė daugiau jokių detalių, tik nurodė, kad toks sprendimas priimtas dėl šalies „nacionalinių interesų“, reaguojant į Rusijos pareigūnų kišimąsi į Atėnų ginčą su Makedonija dėl jos pavadinimo.

Liepą A. Friganas jau buvo iškviestas į Rusijos užsienio reikalų ministeriją, Maskvai apkaltinus Jungtines Valstijas, kad jos „atsakingos už šį prieš Rusiją nukreiptą Graikijos vyriausybės sprendimą, sutapusį su NATO viršūnių susitikimo pradžia“.

Graikijos visuomeninė televizija ERT1 pranešė, kad Atėnai kaltina minėtus rusus bandžius kurstyti protestus prieš praėjusį mėnesį sudarytą susitarimą su Makedonija dėl jos pavadinimo, turintį užbaigti nuo 1991 metų abiejų kaimynių santykius temdžiusį ginčą. Šis susitarimas numato, kad naujasis šalies pavadinimas bus Šiaurės Makedonijos Respublika.

Graikija ilgą laiką ginčijo kaimynės teisę naudoti savo pavadinimą, nes tai esą gali reikšti teritorines pretenzijas į taip pat vadinamą Graikijos šiaurinę provinciją.

Makedonijos parlamentas jau ratifikavo šį susitarimą ir dabar dėl jo turėtų būti surengtas referendumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai kad patys graikai neleistinai su Makedonija elgias.

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Ir čia, Graikijoje, tokioje palankioje Putino Rusijai šalyje, rusų diplomatai sugeba tapti nepageidaujamais. Jiems ką,su motinos pienu persiduoda kiaulės sindromas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių