Quantcast

Masinio skiepijimo nuo COVID-19 programa JK prasidės jau antradienį

Jungtinės Karalystės (JK) Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS) pradės skiepijimo nuo COVID-19 programą jau nuo antradienio, kai bus pristatytos pirmosios vakcinos dozės, BBC penktadienį sakė NHS generalinis direktorius Chrisas Hopsonas.

Savo ruožtu premjeras Borisas Johnsonas programą vadino didžiausią vakcinacijos kampanija Didžiosios Britanijos istorijoje.

Kitą savaitę JK bus pristatyta apie 800 tūkst. vakcinos nuo COVID-19 dozių, o iki metų pabaigos bus pristatyti dar keli milijonai vakcino dozių.

Trečiadienį pranešta, kad JK Vaistų ir sveikatos priežiūros produktų reguliavimo agentūra (MHRA) patvirtino „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtą vakciną nuo COVID-19.

Ši vakcina JK pirmiausia bus skiriama slaugos namų gyventojams ir jų darbuotojams, taip pat sveikatos apsaugos darbuotojams ir vyresniems nei 80 metų amžiaus žmonėms.

Vakcina iš pradžių bus pasiekiama tik 50-yje ligoninių visoje šalyje, nes šią vakciną reikia laikyti -70 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.

JK yra pirmoji šalis, patvirtinusi „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakciną, šiuo metu jos tvirtinimo klausimą svarsto JAV ir ES reguliuotojai.

Jungtinėje Karalystėje koronaviruso pandemija iki šiol nusinešė beveik 60 tūkst. žmonių gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Med.

Med. portretas
Nesuprantu ,kaip mokina seseles vaistus leisti,baisu žiūrėti.Nereikia spausti taip smarkiai.Dabartinės adatos vienkartinės, neatbunka,labai lengvai sminga i kūną, suėmus leidimo vietą . Teko matyti kaip su arkline ,ilga adata dure visa iki galo kūdikiui,ilga adata gali pasiekti naujagimio ,vaiko mažo kaulą.Juk yra visokio ilgio adatų, trumpos skirtos naujagimiams ,vaikams vaistam leisti o ne ilgos ir storos.Geras med.specialistas niekada su arkline adatą, neleis vaistų mažam ir bet kokiam vaikui.Nes maža adata yra labai plona,idurus nieko nejaučia .

Pil.

Pil. portretas
Įdomu, kiek mirs paskiepytu, nuo tų skiepų.Jie juk neisbandyti ant pelių, visada vaistus bando ,paskiau tvirtina ir tik tada leidžiama naudojimui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių