Quantcast

Maljorka mėgins pažaboti „alkoholinį turizmą“

Maljorka užsimojo pažaboti „alkoholinį turizmą“. Balearų vyriausybė inicijuoja naują įstatymą, kad pataisytų Maljorkos, kaip vakarėlių salos, neigiamą įvaizdį, trečiadienį sakė Turizmo ministerijos atstovas.

Ateityje kai kuriose teritorijose bus griežtai kontroliuojamas alkoholio pardavimas ir vartojimas. Už pažeidimus barams ir klubams grės didelės piniginės baudos ir uždarymas iki trijų mėnesių. Tačiau įstatymas, kurį tikimasi priimti sausį, galios išskirtinai „probleminėms zonoms“, pabrėžė atstovas.

Tarp besaikio alkoholio vartojimo padarinių yra ne tik muštynės ir vandalizmas, bet ir kritimai iš viešbučių balkonų, kai turistai mėgina iš balkono šokti tiesiai į baseiną arba pasiekti kitą balkoną. Dėl to kasmet neišvengiama susižalojimų ir net mirčių. Maljorkos žiniasklaida rašo, kad asmenys, kurie bus pastebėti taip besilinksminantys, iš karto bus išprašyti iš viešbučio.

Jau pirmtakė vyriausybė 2018 metų pabaigoje buvo pateikusi įstatymą, kuris turėjo drastiškai sumažinti alkoholinių gėrimų pilstymą pagal programą „viskas įskaičiuota“. Tačiau atitinkami planai žlugo pasipriešinus viešbučiams ir kelionių organizatoriams.


Šiame straipsnyje: Maljorkaalkoholisturizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių