Quantcast

Madrido regiono pareigūnas: kaukes reikėtų dėvėti ir namuose

Veido kaukes reikėtų dėvėti net namuose, jei juose lankosi žmonės, su kuriais negyvenate, ketvirtadienį teigė Madrido regiono pareigūnas, nors ir pabrėžė, kad nėra būdo kontroliuoti tokių priemonių laikymosi, praneša „Reuters“.

Ispanijoje ir taip galioja griežčiausios kaukių dėvėjimo taisyklės. Jos Madride yra privalomos visais atvejais, kai viešose vietose žmonės negali laikytis bent jau 1,5 m atstumo vieni nuo kitų. Didžiojoje šalies dalyje kaukės yra privalomos, net jei laikomasi saugaus atstumo, tačiau dėvėti namuose jų nereikia.

„Kaip atsargos priemonę rekomenduojame kaukes dėvėti ir privačioje erdvėje, kai bendraujama su žmonėmis, kurie negyvena kartu“, – spaudos konferencijos metu teigė Madrido regiono sveikatos apsaugos vadovas Enrique Ruiz Escudero.

„Manome, kad tai svarbu, nes dauguma protrūkių kyla šeimose arba po draugų susibūrimų, švenčių, kai susirenka daugiau kartu negyvenančių žmonių“, – sakė jis.

Pareigūnas tvirtino, kad pasirinkti, ar per susibūrimus dėvėti kaukę, yra kiekvieno žmogaus reikalas, ir pabrėžė, kad dauguma Madrido gyventojų kaukes dėvi ir lauke, nors tai nėra privaloma.

Madridas yra vienas iš labiausiai per pandemijos įkarštį koronaviruso paveiktų regionų, tačiau per pastarąsias savaites mieste patvirtinta mažiau atvejų nei Katalonijoje ar Aragone, kur fiksuojama daugiausiai ligos židinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Med.

Med. portretas
Visur kur dideli karščiai kaukės neturi būti dėvimos.Žmonėms trūksta oro, negalima dusinti žmonių.

Anonimas

Anonimas portretas
Jis, matyt, yra durnas. Geriau patartų mažiau šlaistytis po barus, restoranus, vakaruškas....betgi tai ne ispanų būdui....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių