Quantcast

M. Zuckerbergas JAV Kongrese gins „Libra“ kriptovaliutą

„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas trečiadienį JAV Kongreso svarstyme paskelbs, kad yra pasirengta atidėti kriptovaliutos „Libra“ išleidimą dėl augančio įstatymų leidėjų nepasitikėjimo ir blėstančios paramos iš pagrindinių rėmėjų, rašo „The Guardian“.

„Tikiu, kad šiam projektui dar reikia laiko, ir suprantu, jog šiuo metu mes nesame puikus informacijos teikėjas“, – prieš Kongreso svarstymą paskelbtame pranešime teigė M. Zuckerbergas.

Šiame pranešime „Facebook“ vadovas tikino, kad „Libra“ kriptovaliuta pagerins milijonų žmonių prieigą prie bankų sistemos, o šios kriptovaliutos tolesnis vystymas sustiprins Amerikos finansinę lyderystę.

Tačiau jis teigė, kad „Facebook“ neišleis šios kriptovaliutos, jei jai nepritars visi JAV reguliuotojai. M. Zuckerbergas teigia sutiksiantis atidėti „Libra“ išleidimą, kol nebus išspręstos visos reguliavimo problemos.

„Facebook“ apie „Libra“ projektą paskelbė šių metų liepą ir tikėjosi jį oficialiai įgyvendinti kitais metais. Nors šią kriptovaliutą vysto „Facebook“, bendrovė teigė, kad ši skaitmeninė valiuta bus įsteigta Šveicarijoje, o ją kontroliuos „Libra Association“ – pelno nesiekianti organizacija, kurią sudarys 28 tarptautinės bendrovės.

„Libra“ kriptovaliutos planui pasaulio įstatymų leidėjai nepritarė, o iš „Libra Association“ pasitraukė 8 bendrovės.

Nepaisydama šių nesėkmių, „Facebook“ toliau tęsia kriptovaliutos vystymą, o politikai šiam projektui toliau priešinasi. Didžioji Britanija ir Jungtinės Valstijos pareikalavo pateikti daugiau informacijos apie „Libra“, o Prancūzija ir Vokietija paskelbė drausiančios šios kriptovaliutos naudojimą.

JAV Kongrese M. Zuckerbergas teiks žodinius parodymus ir pabrėš, kad tokie projektai kaip „Libra“ sustiprins JAV lyderės poziciją.

„Kol kalbame apie šias problemas, likęs pasaulis nelaukia, – iš anksto paruoštame pranešime teigė jis. – Kinija artimiausiais mėnesiais ketina pristatyti panašų projektą. Kriptovaliuta „Libra“ bus remiama doleriais – tikiu, kad tokiu būdu bus remiama ne tik Amerikos finansinė lyderystė, o ir šalies demokratinės vertybės. Jei Amerika nekurs naujovių, mūsų finansinė lyderystė negalės būti užtikrinta.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
juk kongresa jau uzvalde zydeliai ir jav su savo demonkratyniu nera kur detis nes viskas gudriai isdestyta konstitucijoje kuri ir smaugia .kaubojus. nes jie nefyga nesupranta kad smaugiami tu sionistu kurie ja parase ir kaip daunai dziaugiasi popieriukais kurie greit bus niekuo nepadengti o zydelis tarpsta ir juokiasi is kapitaldurniu .......

gikas

gikas portretas
Kur pinigai, ten vieni bergai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių