Quantcast

M. Saakašvilio bendražygiai praneša apie jo perkėlimą į reanimaciją, klinika tai neigia

  • Teksto dydis:

Michailo Saakašvilio bendražygiai antradienį paskelbė, kad pasiligojęs Sakartvelo eksprezidentas buvo perkeltas į reanimacijos skyrių, tačiau klinika, kurioje jis gydomas, tokius pranešimus neigia, praneša žiniasklaida.

M. Saakašvilio partijos „Vieningasis nacionalinis judėjimas“ – pagrindinės Sakartvelo opozicinės jėgos – narys Georgijus Čaladzė pareiškė, kad eksprezidentas perkeltas į klinikos „Vivamed“ intensyviosios terapijos skyrių.

Kiek vėliau tai patvirtino M. Saakašvilio advokatas Šalva Chačapuridzė.

M. Saakašvilio motina Giuli Alasanija, antradienio rytą apsilankiusi klinikoje, sakė, kad politikas naktį buvo praradęs sąmonę.

Tačiau Laisvosios Europos ir Laisvės radijo (RFE/RL) Sakartvelo tarnyba cituoja „Vivamed“ direktorę Nino Nadiradzę, kuri neigia, kad M. Saakašvilis gydomas reanimacijoje. Pasak jos, Sakartvelo eksprezidentas tebelaikomas paprastoje palatoje.

M. Saakašvilis, pagrindinės Sakartvelo opozicinės jėgos įkūrėjas, 2004–2013 metais stovėjęs prie šios mažos Kaukazo valstybės vairo, 2018-aisiais buvo nuteistas už akių dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, jam skirta šešerių metų įkalinimo bausmė.

Provakarietiškas reformatorius buvo įkalintas 2021 metų spalį, praėjus kelioms dienoms po to, kai slapta grįžo iš tremties Ukrainoje.

Tbilisio miesto teismas toliau nagrinėja advokatų prašymą atidėti nuosprendžio vykdymą ir paleisti M. Saakašvilį į laisvę dėl sveikatos būklės. Gynybos liudytojai – medicinos ekspertai – teigia, kad viena iš daugelio M. Saakašvilio diagnozių yra sparčiai progresuojanti demencija.

Tbilisis tvirtina, kad M. Saakašviliui suteikiama tinkama medicininė priežiūra ir kad jo teisės yra saugomos.

Spalį Europos Tarybos teisių priežiūros institucija paragino „paleisti politinius kalinius, nepritariančius (Rusijos prezidentui Vladimirui) Putinui Rusijos Federacijoje ir kitose šalyse, įskaitant Michailą Saakašvilį“.

Teisių gynėjų organizacija „Amnesty International“ pavadino elgesį su juo „akivaizdžiu politiniu kerštu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar dar gyvas tas artistas ?

.

. portretas
Taigi šitas sėdi kalėjime savo susikurtoje gerovės valstybėje. Aišku Pitinas blogas, bet prie ko čia jis? Gal šia proga reikėtų paimti interviu pas vieną Lietuvos pilietį, kuris kaltina asmeniškai Saakašvilį smurtu ir sveikatos sutrikdymu?

Anonimas

Anonimas portretas
Gal pagaliau atiduos galus, ar ir toliau cirkinsis tas artistas ? Apie Navalną tylu. Tas irgi mėgsta vaidinti gaištantį.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių