Quantcast

M. Pompeo: tikimės, kad Ukraina Donbaso klausimą spręs kūrybiškai

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos tikisi, kad naujoji Ukrainos Vyriausybė pateiks kūrybiškesnių idėjų dėl karo Rytų Ukrainoje sustabdymo ir situacijos normalizavimo, pareiškė JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.

„Bendradarbiaujame su naująja Ukrainos Vyriausybe. Ten tik ką, praeitą savaitę, vyko parlamento rinkimai, jie turi naują prezidentą (Volodymyrą Zelenskį). Tikiuosi, kad tai duos pradžią kūrybiškoms idėjoms dėl šios problemos sureguliavimo. Konfliktas Ukrainoje vis dar vyksta, jie vis dar kariauja. Ne kasdien, tačiau dažnai. Tai yra visiškai realu“, – Vašingtono Ekonomikos klube kalbėjo M. Pompeo.

Pasak jo, Jungtinės Valstijos ne tik ragina sustabdyti konfliktą Donbase, bet ir nepripažįsta Krymo prijungimo prie Rusijos, kuris turi būti grąžintas Ukrainai.

„JAV pozicija yra tokia – tai nepriimtina. Krymas turi grįžti Ukrainai“, – tvirtino JAV valstybės sekretorius.

Jungtinių Tautų (JT) skaičiavimais, per konfliktą Rytų Ukrainoje nuo 2014 metų žuvo apie 13 000 žmonių.

 


Šiame straipsnyje: Mike PompeoDonbasasUkrainaJT

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
pralostas teritorijas haholai jau gali pamirst amzinai,nes jie ju neatsikovos ,rusas nedaleis ,haholam jau reikia perbraizyti sienu ribas is naujo. Ar ne 'eksperte 'A B.

Anonimas

Anonimas portretas
Pigią ukrainietišką patrankų mėsą bus galima naudoti visur, kur amerikietiška per brangi. Tie durniai galės sau dėti galvas už Amerikos interesus , o stipdami -dar tuo ir didžiuotis...

Realybė

Realybė portretas
Pompa norėjo pasakyti, kad Ukraina turi liktii JAV įrankių sprendžiant santyukius su Rusija. T.y. himorojus visai Europai. Tik taip galima padaryti vėl didingą Ameriką. Akivaizdu kad JAV ir Pompai ukrainiečiai yra patrankų mėsą, kurios negaila.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių