Quantcast

M. Pompeo patvirtinto paramą Sakartvelui, regione augant Rusijos įtakai

JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo per vizitą Kaukaze, kuriame Rusija stiprina savo įtaką, patvirtino paramą Sakartvelui. Vizito metu M. Pompeo siekė nuraminti Sakartvelą dėl Vašingtono įsipareigojimų stiprinti ryšius.

M. Pompeo lankosi Sakartvele praėjus savaitei po to, kai, tarpininkaujant Maskvai, Sakartvelo kaimynai Azerbaidžanas ir Armėnija pasirašė taikos susitarimą, kuriuo buvo užbaigtos šešias savaites trukusios Azerbaidžano ir armėnų kovos dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono. Pagal susitarimą Rusija dislokuos Kalnų Karabache apie 2 000 savo taikdarių.

Didėjanti Rusijos įtaka Kaukaze sukėlė nerimą Sakartvelui, kuris 2008 metais pralaimėjo trumpą karą su Maskva dėl atsiskyrusių Pietų Osetijos ir Abchazijos regionų.

„Esame pasiryžę padėti Sakartvelui pagilinti euroatlantinius ryšius ir sustiprinti demokratines institucijas“, – antradienį nusileidęs Tbilisyje rašė M. Pompeo.

JAV valstybės sekretorius trečiadienį žurnalistams sakė, kad „JAV remia Sakartvelo suverenitetą, nepriklausomybę, ir pridūrė, kad jie nėra patenkinti Rusijos karių buvimu ir 20-ies proc. jų šalies teritorijos okupacija.“

Trečiadienio rytą M. Pompeo susitiko pokalbių su Sakartvelo prezidente Salome Zurabišvili, o vėliau su premjeru Giorgiu Gacharija ir užsienio reikalų ministru Davidu Zalkaliani.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taip ir matau, kaip jankiai deda savo galvas už kalnų ožius kare su rusais. Cha cha ...

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Great news!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių